REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Řízky v tvarohovém těstíčku

Naklepané vepřové plátky obalené v hladké mouce, těstíčku z měkkého tvarohu, vajec, mouky, soli a nakonec ve strouhance, smažené na oleji z obou stran dozlatova.

Segedínské vepřové kotlety

Opečené kotlety dodušené spolu s kysaným zelím.

Segedínský guláš II.

Jedna z variant receptu na oblíbený guláš, podle tohoto receptu z vepřového plece a jak jinak, než se zelím.

Segedínský guláš s čabajkou

Segedínský guláš vylepšený pikantní chutí čabajky.

Segedinský guláš s kysanou smetanou

Segedinský guláš připravený z vepřové plece a kysaného nebo sterilovaného zelí.

Segedínský guláš V.

Další varianta oblíbeného pokrmu. A pokud se Vám nechce vařit nebo na to prostě nemáte čas, zkuste segedínský guláš od firmy Hotovky s.r.o. Je uvařený podle tohoto receptu a profesionálně sterilovaný ve skle nebo aluminiovém sáčku, takže si jej můžete vychutnat nejen doma, ale i na prázdninových cestách.

Sekané řízky

Vepřové ramínko nebo bok nakrájené a pak nasekané na kousky, smíchané s dalšími ingrediencemi, obalené v trojobalu a pak usmažené v horkém oleji ve formě řízků.

Sekané řízky v těstíčku

Pomletý libový bůček , obalovaný v těstíčku s bílým vínem, smažený.

Sele na rožni

Pečení, rožnění či grilování selete je rituál s nezaměnitelnou atmosférou. Sele pro větší společnost se musí napíchat lákem, nechat několik dní rozležet a pak na rožni opékat, ořez chutného masíčka je pak odměnou za vynaloženou energii a čas, který tento způsob přípravy vepřového masa vyžaduje.

Selská vepřová pečeně

Vepřová kýta potřená česnekem a posypaná kmínem, v celku upečená.

Selský řízek

Tento jednoduchý recept je na klasické řízky usmažené v oleji, ovšem připravené z uzené rolované plece, která, obalená v trojobalu, chutná skvěle.

Schwarzwaldská roláda

Recept z pořadu na Primě epizody VIP Prostřeno od pana Jaromíra Šimánka.

Sladkokyselá rajčatová žebírka

Opečená žebírka marinovaná v pomerančové šťávě, sójové omáčce a octu, podušená s rajčaty ochucenými cukrem, zázvorem a dalšími ingrediencemi.

Sladkokyselé vepřové

Na kostičky nakrájené vepřové maso, opečené se zeleninou a kořením doměkka.

Sladkokyselý křupavý bůček

Bůček nakrájený na kostky, marinovaný, zprudka opečený na pánvi, nakonec podušený ve sladkokyselém nálevu, servírované teplý s chlebem.

Slavnostní rožeň

V červeném víně marinované kousky vepřové kýty, svíčkové a slaniny, napíchané na grilovacích jehlách, grilované na rožni.

Smažená česneková kýta

Nejprve na sádle usmažené vepřové řízky potřené prolisovaným česnekem a osolené, pak obalené v mouce, vejcích rozšlehaných v mléce a strouhance, nakonec dopečené v troubě doměkka. Řízky připravené podle tohoto receptu jsou krásně šťavnaté a křehké.

Smažená krkovice dopékaná v troubě

Plátky vepřové krkovice obalené v klasickém trojobalu, osmažené na sádle do zlatova a poté s kousky másla dopečené v troubě.

Smažená krkovička plněná hermelínem a kapií

Usmažené kapsy z vepřové krkovičky naplněné hermelínem a kapií, obalené v klasickém trojobalu a usmažené pěkně dozlatova.

Smažená vepřová krkovička

Plátky vepřové krkovičky obalené v trojobalu, osmažené a nechané chvíli v troubě, aby nám pěkně změkly.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.