REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Segedínský guláš II.

Jedna z variant receptu na oblíbený guláš, podle tohoto receptu z vepřového plece a jak jinak, než se zelím.

Segedínský guláš s čabajkou

Segedínský guláš vylepšený pikantní chutí čabajky.

Segedinský guláš s kysanou smetanou

Segedinský guláš připravený z vepřové plece a kysaného nebo sterilovaného zelí.

Segedínský guláš V.

Další varianta oblíbeného pokrmu. A pokud se Vám nechce vařit nebo na to prostě nemáte čas, zkuste segedínský guláš od firmy Hotovky s.r.o. Je uvařený podle tohoto receptu a profesionálně sterilovaný ve skle nebo aluminiovém sáčku, takže si jej můžete vychutnat nejen doma, ale i na prázdninových cestách.

Sekané řízky

Vepřové ramínko nebo bok nakrájené a pak nasekané na kousky, smíchané s dalšími ingrediencemi, obalené v trojobalu a pak usmažené v horkém oleji ve formě řízků.

Sekané řízky v těstíčku

Pomletý libový bůček , obalovaný v těstíčku s bílým vínem, smažený.

Sele na rožni

Pečení, rožnění či grilování selete je rituál s nezaměnitelnou atmosférou. Sele pro větší společnost se musí napíchat lákem, nechat několik dní rozležet a pak na rožni opékat, ořez chutného masíčka je pak odměnou za vynaloženou energii a čas, který tento způsob přípravy vepřového masa vyžaduje.

Selská vepřová pečeně

Vepřová kýta potřená česnekem a posypaná kmínem, v celku upečená.

Schwarzwaldská roláda

Recept z pořadu na Primě epizody VIP Prostřeno od pana Jaromíra Šimánka.

Sladkokyselá rajčatová žebírka

Opečená žebírka marinovaná v pomerančové šťávě, sójové omáčce a octu, podušená s rajčaty ochucenými cukrem, zázvorem a dalšími ingrediencemi.

Sladkokyselé vepřové

Na kostičky nakrájené vepřové maso, opečené se zeleninou a kořením doměkka.

Sladkokyselý křupavý bůček

Bůček nakrájený na kostky, marinovaný, zprudka opečený na pánvi, nakonec podušený ve sladkokyselém nálevu, servírované teplý s chlebem.

Slavnostní rožeň

V červeném víně marinované kousky vepřové kýty, svíčkové a slaniny, napíchané na grilovacích jehlách, grilované na rožni.

Smažená česneková kýta

Nejprve na sádle usmažené vepřové řízky potřené prolisovaným česnekem a osolené, pak obalené v mouce, vejcích rozšlehaných v mléce a strouhance, nakonec dopečené v troubě doměkka. Řízky připravené podle tohoto receptu jsou krásně šťavnaté a křehké.

Smažená krkovice dopékaná v troubě

Plátky vepřové krkovice obalené v klasickém trojobalu, osmažené na sádle do zlatova a poté s kousky másla dopečené v troubě.

Smažená krkovička plněná hermelínem a kapií

Usmažené kapsy z vepřové krkovičky naplněné hermelínem a kapií, obalené v klasickém trojobalu a usmažené pěkně dozlatova.

Smažená vepřová krkovička

Plátky vepřové krkovičky obalené v trojobalu, osmažené a nechané chvíli v troubě, aby nám pěkně změkly.

Smažená vepřová žebírka

Na kousky posekaná marinovaná vepřová žebírka, obalená a osmažená v oleji.

Smažené medvědí tlapy

Vepřové plátky plněné šunkou, sýrem a vlašským salátem, obalené ve směsi z vejce, hořčice, pepře, citronové šťávy, pak ve strouhance a usmažené dozlatova.

Smažené plněné řízky

Silnější vepřové řízky z kýty plněné šunkovou směsí, obalené a usmažené dozlatova.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy