vepřové maso
Řízky v tvarohovém těstíčku
Naklepané vepřové plátky obalené v hladké mouce, těstíčku z měkkého tvarohu, vajec, mouky, soli a nakonec ve strouhance, smažené na oleji z obou stran dozlatova.
Segedínské vepřové kotlety
Opečené kotlety dodušené spolu s kysaným zelím.
Segedínský guláš II.
Jedna z variant receptu na oblíbený guláš, podle tohoto receptu z vepřového plece a jak jinak, než se zelím.
Segedínský guláš s čabajkou
Segedínský guláš vylepšený pikantní chutí čabajky.
Segedinský guláš s kysanou smetanou
Segedinský guláš připravený z vepřové plece a kysaného nebo sterilovaného zelí.
Segedínský guláš V.
Další varianta oblíbeného pokrmu. A pokud se Vám nechce vařit nebo na to prostě nemáte čas, zkuste segedínský guláš od firmy Hotovky s.r.o. Je uvařený podle tohoto receptu a profesionálně sterilovaný ve skle nebo aluminiovém sáčku, takže si jej můžete vychutnat nejen doma, ale i na prázdninových cestách.
Sekané řízky
Vepřové ramínko nebo bok nakrájené a pak nasekané na kousky, smíchané s dalšími ingrediencemi, obalené v trojobalu a pak usmažené v horkém oleji ve formě řízků.
Sekané řízky v těstíčku
Pomletý libový bůček , obalovaný v těstíčku s bílým vínem, smažený.
Sele na rožni
Pečení, rožnění či grilování selete je rituál s nezaměnitelnou atmosférou. Sele pro větší společnost se musí napíchat lákem, nechat několik dní rozležet a pak na rožni opékat, ořez chutného masíčka je pak odměnou za vynaloženou energii a čas, který tento způsob přípravy vepřového masa vyžaduje.
Selská vepřová pečeně
Vepřová kýta potřená česnekem a posypaná kmínem, v celku upečená.
Selský řízek
Tento jednoduchý recept je na klasické řízky usmažené v oleji, ovšem připravené z uzené rolované plece, která, obalená v trojobalu, chutná skvěle.
Schwarzwaldská roláda
Recept z pořadu na Primě epizody VIP Prostřeno od pana Jaromíra Šimánka.
Sladkokyselá rajčatová žebírka
Opečená žebírka marinovaná v pomerančové šťávě, sójové omáčce a octu, podušená s rajčaty ochucenými cukrem, zázvorem a dalšími ingrediencemi.
Sladkokyselé vepřové
Na kostičky nakrájené vepřové maso, opečené se zeleninou a kořením doměkka.
Sladkokyselý křupavý bůček
Bůček nakrájený na kostky, marinovaný, zprudka opečený na pánvi, nakonec podušený ve sladkokyselém nálevu, servírované teplý s chlebem.
Slavnostní rožeň
V červeném víně marinované kousky vepřové kýty, svíčkové a slaniny, napíchané na grilovacích jehlách, grilované na rožni.
Smažená česneková kýta
Nejprve na sádle usmažené vepřové řízky potřené prolisovaným česnekem a osolené, pak obalené v mouce, vejcích rozšlehaných v mléce a strouhance, nakonec dopečené v troubě doměkka. Řízky připravené podle tohoto receptu jsou krásně šťavnaté a křehké.
Smažená krkovice dopékaná v troubě
Plátky vepřové krkovice obalené v klasickém trojobalu, osmažené na sádle do zlatova a poté s kousky másla dopečené v troubě.
Smažená krkovička plněná hermelínem a kapií
Usmažené kapsy z vepřové krkovičky naplněné hermelínem a kapií, obalené v klasickém trojobalu a usmažené pěkně dozlatova.
Smažená vepřová krkovička
Plátky vepřové krkovičky obalené v trojobalu, osmažené a nechané chvíli v troubě, aby nám pěkně změkly.