REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Hospodské koleno

Marinované vepřové koleno, povařené a pak dopečené v troubě doměkka a dozlatova.

Hospodský vepřový guláš

Jedna z variant na chutný guláš z podušených kousků vepřového masa a dalších ingrediencí.

Hovězí maso s rajskou omáčkou

Šťavnaté plátky vařeného masa zalité načervenalou až červenou sladkokyselou omáčkou.

Hovězí plátky na česneku

Hovězí plátky potřené směsí sójové omáčky smíchané s utřenými stroužky česneku, na grilu grilované.

Hrnec cibulák

Na kostky nakrájené vepřové plecko, podušené v hrnci spolu s cibulí, česnekem, feferonkami a kořením.

Chalupářská šavle

Kousky vepřové plece nebo kýty okořeněné, naložené v oleji, napíchané na grilovací jehly spolu s kolečky klobásy, slaniny a cibule, grilované na venkovním grilu ve formě špízu. Rozpis na 2 porce!

Chalupářská šavle II.

Na grilovacích jehlách napíchané kostky vepřové kýty nebo plecka, silnější kolečka klobásy, plátky anglické slaniny, papriky a cibule, “šavle” grilované na roštu grilu.

Chatařské řízky

Plátky z vepřové kýty potřené bramborovým těstem, zabalené v alobalu a upečené v předehřáté troubě doměkka.

Iberico Slider

Mini hamburgery s mletým masem z Iberijského vepřového masa. Šťavnaté maso s výjimečným chuťovým profilem. Recept na originální zpracování vepřového podle šéfkuchaře Filipa Říhy z pražské restaurace Porke.

Jánošíkův cop

Na dlouhé proužky nakrájená vepřová panenka, zapletená do copu spolu se slaninou, dochucená olejem smíchaným s grilovacím kořením a prolisovaným česnekem, grilovaná.

Japonský špíz

Proužky vepřové krkovičky máčené v marinádě s omáčkou Japanese Sticky, utřeným česnek, zázvorem a limetkovou šťávu, připravené na grilu ve formě špízů.

Jateční guláš

Kostky vepřové plece, ledvinky a játra pečené v troubě ochucené kořením, nakonec zapečené s mozečkem.

Jazyk s křenovou omáčkou

Plátky vařeného jazyka podávané s křenovou omáčkou, ozdobené usmaženými plátky křenu.

Jehla pana starosty

Vepřové maso, játra, slanina, cibule a žampióny na jehle.

Jemné gratinované řízečky

Opečené plátky masa zapečené v troubě se sýrem, kečupem a rajčaty.

Jugoslávský guláš

Recept z minulého století na vepřový guláš připravovaný v tehdejší Jugoslávii.

Kapustové karbanátky II.

Uvařená kapusta smíchaná s cibulí, rohlíky, máslem, vejci, uzeným masem a kořením, vytvarovaná do tvaru karbanátek, obalená ve strouhance a usmažená dozlatova.

Karbanátky z uzeného masa

Uvařené brambory ve slupce rozemleté spolu s uzeným masem, ochucené kořením, obalené v trojobalu, smažené na oleji dozlatova.

Karé na rajčatech

Zprudka na cibuli a slanině opečené plátky vepřové kotlety bez kosti, podlité vývarem, podušené chvíli v tlakovém hrnci spolu s rajčaty.

Katova pomsta

Katův šleh trochu jinak, tedy přesně servírovaný v alobalovém balíčku spolu s opečenými brambory.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy