vepřové maso
Hospodské koleno
Marinované vepřové koleno, povařené a pak dopečené v troubě doměkka a dozlatova.
Hospodský vepřový guláš
Jedna z variant na chutný guláš z podušených kousků vepřového masa a dalších ingrediencí.
Hovězí maso s rajskou omáčkou
Šťavnaté plátky vařeného masa zalité načervenalou až červenou sladkokyselou omáčkou.
Hovězí plátky na česneku
Hovězí plátky potřené směsí sójové omáčky smíchané s utřenými stroužky česneku, na grilu grilované.
Hrnec cibulák
Na kostky nakrájené vepřové plecko, podušené v hrnci spolu s cibulí, česnekem, feferonkami a kořením.
Chalupářská šavle
Kousky vepřové plece nebo kýty okořeněné, naložené v oleji, napíchané na grilovací jehly spolu s kolečky klobásy, slaniny a cibule, grilované na venkovním grilu ve formě špízu. Rozpis na 2 porce!
Chalupářská šavle II.
Na grilovacích jehlách napíchané kostky vepřové kýty nebo plecka, silnější kolečka klobásy, plátky anglické slaniny, papriky a cibule, “šavle” grilované na roštu grilu.
Chatařské řízky
Plátky z vepřové kýty potřené bramborovým těstem, zabalené v alobalu a upečené v předehřáté troubě doměkka.
Iberico Slider
Mini hamburgery s mletým masem z Iberijského vepřového masa. Šťavnaté maso s výjimečným chuťovým profilem. Recept na originální zpracování vepřového podle šéfkuchaře Filipa Říhy z pražské restaurace Porke.
Jánošíkův cop
Na dlouhé proužky nakrájená vepřová panenka, zapletená do copu spolu se slaninou, dochucená olejem smíchaným s grilovacím kořením a prolisovaným česnekem, grilovaná.
Japonský špíz
Proužky vepřové krkovičky máčené v marinádě s omáčkou Japanese Sticky, utřeným česnek, zázvorem a limetkovou šťávu, připravené na grilu ve formě špízů.
Jateční guláš
Kostky vepřové plece, ledvinky a játra pečené v troubě ochucené kořením, nakonec zapečené s mozečkem.
Jazyk s křenovou omáčkou
Plátky vařeného jazyka podávané s křenovou omáčkou, ozdobené usmaženými plátky křenu.
Jehla pana starosty
Vepřové maso, játra, slanina, cibule a žampióny na jehle.
Jemné gratinované řízečky
Opečené plátky masa zapečené v troubě se sýrem, kečupem a rajčaty.
Jugoslávský guláš
Recept z minulého století na vepřový guláš připravovaný v tehdejší Jugoslávii.
Kapustové karbanátky II.
Uvařená kapusta smíchaná s cibulí, rohlíky, máslem, vejci, uzeným masem a kořením, vytvarovaná do tvaru karbanátek, obalená ve strouhance a usmažená dozlatova.
Karbanátky z uzeného masa
Uvařené brambory ve slupce rozemleté spolu s uzeným masem, ochucené kořením, obalené v trojobalu, smažené na oleji dozlatova.
Karé na rajčatech
Zprudka na cibuli a slanině opečené plátky vepřové kotlety bez kosti, podlité vývarem, podušené chvíli v tlakovém hrnci spolu s rajčaty.
Katova pomsta
Katův šleh trochu jinak, tedy přesně servírovaný v alobalovém balíčku spolu s opečenými brambory.
reklama