REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vepřové maso


Horalské ražničí v alobalu

Na jehle napíchané vepřové maso z kýty, tvrdý sýr, cibule a rajče, vše zabalené v alobalu a upečené v troubě doměkka.

Horňácký guláš

Starý recept z jižní Moravy, který má mnoho variant. Přidávala se i klobása, párky, uzené maso, místo čerstvé papriky a rajčat sterilované lečo, zahušťoval se kysanou smetanou, nebo jen moukou.

Hospodské koleno

Marinované vepřové koleno, povařené a pak dopečené v troubě doměkka a dozlatova.

Hospodský vepřový guláš

Jedna z variant na chutný guláš z podušených kousků vepřového masa a dalších ingrediencí.

Hovězí plátky na česneku

Hovězí plátky potřené směsí sójové omáčky smíchané s utřenými stroužky česneku, na grilu grilované.

Hrnec cibulák

Na kostky nakrájené vepřové plecko, podušené v hrnci spolu s cibulí, česnekem, feferonkami a kořením.

Chalupářská šavle

Kousky vepřové plece nebo kýty okořeněné, naložené v oleji, napíchané na grilovací jehly spolu s kolečky klobásy, slaniny a cibule, grilované na venkovním grilu ve formě špízu. Rozpis na 2 porce!

Chalupářská šavle II.

Na grilovacích jehlách napíchané kostky vepřové kýty nebo plecka, silnější kolečka klobásy, plátky anglické slaniny, papriky a cibule, “šavle” grilované na roštu grilu.

Chatařské řízky

Plátky z vepřové kýty potřené bramborovým těstem, zabalené v alobalu a upečené v předehřáté troubě doměkka.

Iberico Slider

Mini hamburgery s mletým masem z Iberijského vepřového masa. Šťavnaté maso s výjimečným chuťovým profilem. Recept na originální zpracování vepřového podle šéfkuchaře Filipa Říhy z pražské restaurace Porke.

Jánošíkův cop

Na dlouhé proužky nakrájená vepřová panenka, zapletená do copu spolu se slaninou, dochucená olejem smíchaným s grilovacím kořením a prolisovaným česnekem, grilovaná.

Japonský špíz

Proužky vepřové krkovičky máčené v marinádě s omáčkou Japanese Sticky, utřeným česnek, zázvorem a limetkovou šťávu, připravené na grilu ve formě špízů.

Jateční guláš

Kostky vepřové plece, ledvinky a játra pečené v troubě ochucené kořením, nakonec zapečené s mozečkem.

Jazyk s křenovou omáčkou

Plátky vařeného jazyka podávané s křenovou omáčkou, ozdobené usmaženými plátky křenu.

Jehla pana starosty

Vepřové maso, játra, slanina, cibule a žampióny na jehle.

Jemné gratinované řízečky

Opečené plátky masa zapečené v troubě se sýrem, kečupem a rajčaty.

Jugoslávský guláš

Recept z minulého století na vepřový guláš připravovaný v tehdejší Jugoslávii.

Kapustové karbanátky II.

Uvařená kapusta smíchaná s cibulí, rohlíky, máslem, vejci, uzeným masem a kořením, vytvarovaná do tvaru karbanátek, obalená ve strouhance a usmažená dozlatova.

Karbanátky z uzeného masa

Uvařené brambory ve slupce rozemleté spolu s uzeným masem, ochucené kořením, obalené v trojobalu, smažené na oleji dozlatova.

Karé na rajčatech

Zprudka na cibuli a slanině opečené plátky vepřové kotlety bez kosti, podlité vývarem, podušené chvíli v tlakovém hrnci spolu s rajčaty.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.