REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Horňácký guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Starý recept z jižní Moravy, který má mnoho variant. Přidávala se i klobása, párky, uzené maso, místo čerstvé papriky a rajčat sterilované lečo, zahušťoval se kysanou smetanou, nebo jen moukou.


Ingredience:
500 gvepřového plecka
200 gbílých fazolí
4 ksstroužky česneku
2 ksrajčat
2 ksčervené papriky
1 kscibule
2 dlzakysané smetany
červená paprika
hladká mouka
bobkový list
majoránka
sádlo
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Bílé fazole namočíme přes noc a druhý den uvaříme s bobkovým listem
2. Na sádle osmahneme cibuli, přidáme kostky masa, zaprášíme paprikou, když maso začne pouštět šťávu, ztlumíme oheň, podlijeme vodou (nebo vývarem), osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme do měkka
3. Když maso téměř změkne, přidáme uvařené fazole, spařená oloupaná rajčata, proužky papriky a dusíme do měkka
4. Nakonec guláš ochutíme utřeným česnekem, majoránkou a zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku, a ještě chvíli povaříme.

Doporučení:

Horňácký guláš se podával s topinkami, je výborný s chlebem nebo pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy