REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Blogy – Recepty od bloggerů


Řadit dle názvu Řadit dle data přidání

Cheesecake do skleničky

Sezóna lesního ovoce je v plném proudu a byla by škoda ji maximálně nevyužít. Všichni víme, že jahody, maliny a borůvky chutnají skvěle samotné, ale parádu přitom udělají i v lehkých letních dezertech. Pokud nechcete během parných dní rozpékat troubu, můžete si zkusit vykouzlit třeba nepečený cheesecake do skleničky.

Kokosová kari polévka s nízkokalorickými nudlemi


Tato vegetariánská thajská pochoutka nadchne díky kombinaci exotických chutí a vůní určitě každého labužníka. Skládá se ze zdravých ingrediencí, které mají nejen blahodárný vliv na zdraví, ale dokážou také skvěle podpořit hubnutí. Kokosové mléko je sice kalorické, ale obsahuje hodně vlákniny, upravuje hladinu cukru v krvi, skvěle zasytí, a ještě eliminuje chutě na sladké. Kari a zázvor urychlují metabolismus, potlačují chuť k jídlu, stimulují trávicí enzymy a pomáhají k účinnému spalování tuků. A hlíva ústřičná je skvělá nejen při hubnutí, ale i na podporu imunity. Když přidáte ještě místo běžných nudlí do polévky konjakové nízkokalorické nudle Slim Pasta, dotáhnete tuto lahůdku k dokonalosti.

Tipy, jak zpříjemnit ratolestem Den dětí za méně než 20 minut

První červnový den připadá tento rok na úterý a s ním i všemi dětmi očekávaný Den dětí. Pokud jako většina zaneprázdněných rodičů nemáte čas se na tento den zdlouhavě připravovat, máme pro vás jednoduché řešení. Vykouzlete svým dětem palačinkový dort na hostinu s kamarády, nebo jim připravte překvapení na snídani v podobě veselých lívanečků. Zvládnete to z pohodlí vaší kuchyně za 20 minut a radost budou mít nejen vaše ratolesti, ale i celá rodina.

Khmerské Chicken Curry

Autor: Jan Zelenka
Kambodžské kuřecí kari je aromatický pokrm s kokosovým mlékem, červenou kari pastou a zeleninou. Tradiční kambodžské kari, které je univerzální a chutné!

Bezlepková rajská omáčka s nízkokalorickými penne

První zmínky o rajčatových omáčkách pochází z Itálie z 18. století. Ta “naše” česká rajská omáčka je typická svou nasládlou chutí a připravit se dá na mnoho způsobů. Přestože ji provází pověst tučnějšího pokrmu, my jsme pro vás připravily odlehčenou verzi, díky které nemusíte svou oblíbenou pochoutku z jídelníčku vyřazovat. Stačí klasickou přílohu v podobě těstovin nebo houskového knedlíku nahradit nízkokalorickými konjakovými penne Slim Pasta v nálevu.

Tiramisu palačinky

Autor: lukas cirjak
Máš rád/a palacinky? Máš rád/a tiramisu? Čo tak spojiť tieto dve veci a pripraviť dokonalý dezert, vhodný aj pre návštevu? Určite vyskúšaj, neoľutuješ a recept si zamiluješ! :-)

Vanilkové nízkokalorické špagety s pistáciemi

Milovníci sladkých jídel a zejména vanilkových pudinků, zbystřete! Tentokrát pro vás máme tip na super rychlou pochoutku, jejíž sladký nádech vyváží nízkokalorické konjakové špagety Slim Pasta. Vanilkové špagety krásně voní a ještě lépe chutnají. Drcené pistácie celému receptu dodají svěží vzhled a vaše tělo zásobí spoustou potřebných vitamínů. Tahle sladká pochoutka je skvělým pohoštěním pro nečekanou návštěvu.

Meruňkový nízkokalorický rýžový nákyp s brusinkami a skořicí

Moučník nebo hlavní jídlo? Rýžový nákyp lze zcela určitě označit za samostatnou kuchařskou disciplínu. Dle chutí a fantazie se dá připravit z ledajakého ovoce. Pokud zrovna nemáte po ruce čerstvé jahody a máte chuť na něco sladkého, připravte si meruňkový nákyp s brusinkami a skořicí. Konjaková rýže Slim Pasta vám díky téměř nulovým kaloriím dovolí začít mlsat a jen tak nepřestat.

Jednoduchý veganský hroznový dezert jen ze dvou surovin

Autor: lukas cirjak
Z hroznové šťávy a kukuřičného škrobu připravený chutný dezert nejen pro vegany. Lze dobarvit potravinářskou barvou, ale tu lze vynechat. Doporučuje se servírovat s Lotuskami, omáčkou se slaného karamelu a karamelizovanými ořechy.

Salát z pečené zeleniny s nízkokalorickou rýží Slim Pasta

Pečená zelenina je zdravá a velmi chutná. Jestli jste právě v dietním režimu, můžete si tuto dobrotu připravit jako hlavní chod, lehkou svačinku kdykoliv během dne nebo jako mlsání k televizi místo tučných chipsů. Nejen, že uděláte něco dobrého pro své zdraví a linii, ale budete mít ze sebe i lepší pocit.

Hovězí vývar s nízkokalorickými nudlemi Slim Pasta

Hovězí vývar patří mezi nejoblíbenější polévky. Nejen, že nás krásně prohřeje a pomáhá nám v boji s nachlazením, ale také dodá tělu mnoho potřebných živin a navíc skvěle chutná.

Vegetariánské nízkokalorické lasagne Slim Pasta

Historie lasagní sahá až do středověku, ale jejich původ je podle historiků nejistý. Připisuje si jej italská Neapol, ale také Angličané. Ve 14. století se totiž totožný pokrm stejné receptury servíroval na dvoře anglického krále Richarda II.

Thajské červené kari s nízkokalorickou rýží Slim Pasta

Červené kari je bezesporu jedním z nejoblíbenějších thajských pokrmů. Je specifické kombinací chutí a vůní, které podlehne snad každý. My jsme si pro vás připravili recept na odlehčenou verzi.

Tři rychlé pomazánky z jednoho základu

Autor: lukas cirjak
Dochádzajú vám nápady na raňajky, alebo máte dilemu, čím ponúknuť návštevu? Vyskúšajte tieto fantastické nátierky, ktoré pripravíte z jedného základu. Určite to všetci ocenia :-)

Nízkokalorické Slim Pasta sushi

Speciální Slim Pasta Sticky Rice rýže má 70 % méně kalorií, než klasická sushi rýže. Je proto ideální k přípravě oblíbeného japonského pokrmu bez výčitek. Jak na to?

Celozrnné špaldové bagety se sušenými rajčaty

Autor: lukas cirjak
Další z vyzkoušených receptů z mého blogu "lukas cirjak", tentokráte na dvě domácí bagety ze špaldové celozrnné mouky, sušených rajčat... Text i video recept.

Kokosové pralinky

Autor: lukas cirjak
Jednoduché fantastické pralinky len z pár ingrediencií :-)

Originální jídla dekorace ve tvaru kůry stromu

Autor: lukas cirjak
Takto vyformovaný košík naplníte podľa vlastnej chuti a máte dokonalý dezert pre návštevu.

Kambodžské hovězí na pepři

Autor: Jan Zelenka
Kombinace kvalitního hovězího masa a dobrého zeleného pepře funguje recept. Tento konkrétní recept pochází z Khmerské kuchyně, z nejslavnější pepřové oblasti na světě.

Espuma (pěna) z kyselé smetany

Autor: lukas cirjak
Espuma alebo aj pena, je skvelý recept na zlepšenie vzhľadu, ale najmä chuti. Túto espumu možete použiť aj ako samotný dezert, napr. do pohárov s ovocím a dozdobiť podľa vlastnej fantázie :-)

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy