REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Blogy – Recepty od bloggerů


Řadit dle názvu Řadit dle data přidání

Zeleninové špízy z cukety a kukuřice

Autor: babca1
Klasika, zeleninové špízy ochucené bylinkovou marinádou. Takhle je děláme nejčastěji, moc nám chutnají!

Wafle z kokosového mléka a strouhaného kokosu

Autor: lukas cirjak
Skvelé, chutné a jednoduché raňajky. Waffle ozvláštnené kokosovou chuťou sú jemné, nadýchane a určite si ich zamilujete.

Výborná pomazánka z pečeného česneku

Jednoduchá výborná pomazánka z česneku s RACIO Knäck Snacky.

Vláčný francouzský třešňový koláč clafoutis

Autor: freshbites
Češi pečou v sezóně třešní a višní bublaninu, francouzi koláč clafoutis (čti klafuti). My rádi oboje, takže to střídáme. Stejně jako v bublanině najdete v tomhle sladkém francouzském dezertu spoustu utopených třešní či višní, ale narozdíl od naší piškotové klasiky je clafoutis vláčný a vlhký s konzistencí téměř pudinkovou. A zatímco bublaninu nakrájíte na čtverečky a vezmete rovnou do ruky, clafoutis více sluší dortové porcování, talířek a lžička.

Vepřový špíz s anglickou slaninou a cibulí

Autor: babca1
Minutkově připravené špízy na pánvi, orestované na oleji, pak chvíli podušené, zaklopené, servírované hojně podlité omáčkou z výpeku.

Vepřový bůček Youzou s kapustičkami a italskými bramborovými gnocci - japonsko-čínsko-italská fúze

Velmi chutné jídlo, exotické chuti a vůně s tradiční zeleninou a klasickou italskou přílohou, která tento pokrm nečekaně nakopne do jiného (profesionálního) levelu. Jeho přípravu zvládne každý, i začátečník. Nepočítáme-li čas na metodu sous-vide, je jeho příprava nečekaně snadná a rychlá.

Vepřové rizoto

Autor: Pavla
Chvíli na cibulovém základě podušené vepřové maso spolu s paprikou, kukuřicí, hráškem a česnekem, směs nakonec smíchaná s vařenou rýží. Klasika, která stále chutná. :)

Vegetariánské nízkokalorické lasagne Slim Pasta

Historie lasagní sahá až do středověku, ale jejich původ je podle historiků nejistý. Připisuje si jej italská Neapol, ale také Angličané. Ve 14. století se totiž totožný pokrm stejné receptury servíroval na dvoře anglického krále Richarda II.

Veganská paštika s ořechy

Jednoduchá veganská paštika s ořechy a šalvějí.

Vařené hovězí s koprovkou Free style

Jednoduchá koprová omáčka v odlehčeném pojetí. Maso si můžete připravit předem a omáčku pak máte hotovou raz dva.

Vanilkové nízkokalorické špagety s pistáciemi

Milovníci sladkých jídel a zejména vanilkových pudinků, zbystřete! Tentokrát pro vás máme tip na super rychlou pochoutku, jejíž sladký nádech vyváží nízkokalorické konjakové špagety Slim Pasta. Vanilkové špagety krásně voní a ještě lépe chutnají. Drcené pistácie celému receptu dodají svěží vzhled a vaše tělo zásobí spoustou potřebných vitamínů. Tahle sladká pochoutka je skvělým pohoštěním pro nečekanou návštěvu.

Tvarohový koláč s hruškou

Hruška je úžasné podzimní ovoce! Šťavnaté a pevné, sladké a lehké. A nepoužívá se jen do dezertů... Chuť hrušek lze kombinovat i s jinými vůněmi. Skvěle se doplňuje s tvarohem a sýry. Proto přinášíme jednoduchý recept na tvarohový koláč s mandlemi.

Tvarohový koláč s bobulovým ovocem - cheesecake

Autor: lukas cirjak
Skvělý pečený cheesecake s bobulovým ovocem, na kterém si pochutná každý, kdo ma rád tvaroh a lahodnou chuť ovoce.

Tvarohové sušenky s jahodami a kousky bílé čokolády

Autor: lukas cirjak
Vyskúšaj aj ty tieto jemné a nadýchané sušienky, ktoré sa rozplývajú na jazyku.

Tři rychlé pomazánky z jednoho základu

Autor: lukas cirjak
Dochádzajú vám nápady na raňajky, alebo máte dilemu, čím ponúknuť návštevu? Vyskúšajte tieto fantastické nátierky, ktoré pripravíte z jedného základu. Určite to všetci ocenia :-)

Tiramisu palačinky

Autor: lukas cirjak
Máš rád/a palacinky? Máš rád/a tiramisu? Čo tak spojiť tieto dve veci a pripraviť dokonalý dezert, vhodný aj pre návštevu? Určite vyskúšaj, neoľutuješ a recept si zamiluješ! :-)

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy