REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Blogy – Recepty od bloggerů


Řadit dle názvu Řadit dle data přidání

Zeleninové špízy z cukety a kukuřice

Autor: babca1
Klasika, zeleninové špízy ochucené bylinkovou marinádou. Takhle je děláme nejčastěji, moc nám chutnají!

Výborná pomazánka z pečeného česneku

Jednoduchá výborná pomazánka z česneku s RACIO Knäck Snacky.

Vláčný francouzský třešňový koláč clafoutis

Autor: freshbites
Češi pečou v sezóně třešní a višní bublaninu, francouzi koláč clafoutis (čti klafuti). My rádi oboje, takže to střídáme. Stejně jako v bublanině najdete v tomhle sladkém francouzském dezertu spoustu utopených třešní či višní, ale narozdíl od naší piškotové klasiky je clafoutis vláčný a vlhký s konzistencí téměř pudinkovou. A zatímco bublaninu nakrájíte na čtverečky a vezmete rovnou do ruky, clafoutis více sluší dortové porcování, talířek a lžička.

Vepřový špíz s anglickou slaninou a cibulí

Autor: babca1
Minutkově připravené špízy na pánvi, orestované na oleji, pak chvíli podušené, zaklopené, servírované hojně podlité omáčkou z výpeku.

Vepřový bůček Youzou s kapustičkami a italskými bramborovými gnocci - japonsko-čínsko-italská fúze

Velmi chutné jídlo, exotické chuti a vůně s tradiční zeleninou a klasickou italskou přílohou, která tento pokrm nečekaně nakopne do jiného (profesionálního) levelu. Jeho přípravu zvládne každý, i začátečník. Nepočítáme-li čas na metodu sous-vide, je jeho příprava nečekaně snadná a rychlá.

Veganská paštika s ořechy

Jednoduchá veganská paštika s ořechy a šalvějí.

Vařené hovězí s koprovkou Free style

Jednoduchá koprová omáčka v odlehčeném pojetí. Maso si můžete připravit předem a omáčku pak máte hotovou raz dva.

Teplá nivová omáčka na těstoviny

Autor: Macek
Poměrně rychle uvařená omáčka skvělá například na těstoviny, servírovaná teplá! V naší rodině je velmi oblíbená.

Špenátový chlebík

Tenhle recept jsem vymyslela na minulé Velikonoce. Na poprvé jsem z tohoto ,, těsta , dělala beránka. Strašně nám to zachutnalo a ted ho pečeme stále, ale jako chlebík.

Salát s tuňákem, zelenými fazolkami a vejcem

Autor: freshbites
Rychlá, zdravá a přesto sytá večeře? Zkuste fantastický tuňákový salát. Kromě čerstvé zeleniny jsou v něm ještě blanšírované fazolové lusky, vařené vejce a černé olivy. Salát je poměrně vydatný a postačí jako plnohodnotné jídlo. Ale pokud chcete, může si k němu přidat třeba ještě plátek lehce opečeného toustového chleba.

Roláda z mozzarelly

Recept z kuchařky Srdcem v kuchyni
https://www.srdcemvkuchyni.com/
https://www.facebook.com/bezlepkovamargottka/

Rillons -francouzské škvarečky v červeném víně

Vynikající škvarečky nečekané chuti, podávané buď vlažné, nebo studené (přecezené) jako zobání v pivu a vínu. Nepřecezené, vychadlé v sádle, jsou skvělé k mazání na chleba. Recept pochází z Burgundska.

Rajčátka s mozzarellou

Autor: babca1
Jednoduchý salátek inspirovaný italským receptem na salát caprese.

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy