REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Blogy – Recepty od bloggerů


Řadit dle názvu Řadit dle data přidání

Zeleninové špízy z cukety a kukuřice

Autor: babca1
Klasika, zeleninové špízy ochucené bylinkovou marinádou. Takhle je děláme nejčastěji, moc nám chutnají!

Wafle z kokosového mléka a strouhaného kokosu

Autor: lukas cirjak
Skvelé, chutné a jednoduché raňajky. Waffle ozvláštnené kokosovou chuťou sú jemné, nadýchane a určite si ich zamilujete.

Vyzkoušejte mechový dort ze špaldové mouky Babiččina volba

Víte, že není špalda jako špalda? Špaldové mouky Babiččina volba jsou speciálně vyrobeny z těch nejkvalitnějších zrn a díky výsledkům testování víme, co mouky skutečně obsahují. Naměřený obsah pšenice špaldy ve speciální špaldové hladké i celozrnné mouce byl vyčíslen na více než 95 %, takže se jedná o opravdové špaldové mouky, ze které můžete s klidným srdcem upéct tento jarní dezert.

Výborná pomazánka z pečeného česneku

Jednoduchá výborná pomazánka z česneku s RACIO Knäck Snacky.

Voňavá arašídová Satay omáčka

Rodina Slim Pasta nízkokalorických hotových jídel má nové členy. Nízkokalorické hotovky nově obsahují 3 složky, ze kterých snadno vytvoříte nízkokalorický pokrm s vaší oblíbenou příchutí. Hotová jídla Slim Pasta můžete také obohatit o pár ingrediencí a v pár minutách si pochutnat na vydatném obědě či večeři ve dvou. Jestli je arašídová omáčka pokrm, při jehož vyslovení se vám sbíhají sliny, ochutnejte naše hotové jídlo s arašídovou Satay omáčkou, obohacenou o kapustičky a papriku.

Vláčný francouzský třešňový koláč clafoutis

Autor: freshbites
Češi pečou v sezóně třešní a višní bublaninu, francouzi koláč clafoutis (čti klafuti). My rádi oboje, takže to střídáme. Stejně jako v bublanině najdete v tomhle sladkém francouzském dezertu spoustu utopených třešní či višní, ale narozdíl od naší piškotové klasiky je clafoutis vláčný a vlhký s konzistencí téměř pudinkovou. A zatímco bublaninu nakrájíte na čtverečky a vezmete rovnou do ruky, clafoutis více sluší dortové porcování, talířek a lžička.

Vietnamský hovězí vývar Pho bo

Tradiční vietnamská polévka, jejíž základem jsou nudle, maso, vývar a bylinky, přináší trochu exotiky i do naší kuchyně. Její historie by vydala na knihu a příprava vyžaduje nějaký čas. Odměnou vám ale bude nezapomenutelný gurmánský zážitek. Pokud milujete asijskou kuchyni, inspirujte se naším receptem, který navíc klasické rýžové nudle nahrazuje nudlemi z konjaku. Ty mají ke kaloriím asi tak daleko, jako je z Prahy do Vietnamu a možná ještě dál. Chuť to ale nijak neovlivní, naopak budete mít z téhle vydatné pochoutky ještě lepší pocit.

Vepřový špíz s anglickou slaninou a cibulí

Autor: babca1
Minutkově připravené špízy na pánvi, orestované na oleji, pak chvíli podušené, zaklopené, servírované hojně podlité omáčkou z výpeku.

Vepřový bůček Youzou s kapustičkami a italskými bramborovými gnocci - japonsko-čínsko-italská fúze

Velmi chutné jídlo, exotické chuti a vůně s tradiční zeleninou a klasickou italskou přílohou, která tento pokrm nečekaně nakopne do jiného (profesionálního) levelu. Jeho přípravu zvládne každý, i začátečník. Nepočítáme-li čas na metodu sous-vide, je jeho příprava nečekaně snadná a rychlá.

Vepřové rizoto

Autor: Pavla
Chvíli na cibulovém základě podušené vepřové maso spolu s paprikou, kukuřicí, hráškem a česnekem, směs nakonec smíchaná s vařenou rýží. Klasika, která stále chutná. :)

Vegetariánské nízkokalorické lasagne Slim Pasta

Historie lasagní sahá až do středověku, ale jejich původ je podle historiků nejistý. Připisuje si jej italská Neapol, ale také Angličané. Ve 14. století se totiž totožný pokrm stejné receptury servíroval na dvoře anglického krále Richarda II.

Veganská paštika s ořechy

Jednoduchá veganská paštika s ořechy a šalvějí.

Vařené hovězí s koprovkou Free style

Jednoduchá koprová omáčka v odlehčeném pojetí. Maso si můžete připravit předem a omáčku pak máte hotovou raz dva.

Vánoční punč s šumivým vínem

Autor: sommelier
Jednoduchý recept na vánoční šumivý, brusinkový punč, kterým můžete třeba pohostit návštěvu.

Vánoční mléčná norská rýže

Vánoční norská mléčná rýže je tamním typickým svátečním receptem a ve skandinávských zemích, zejména tedy v Norsku, se servíruje přímo při štědrovečerní hostině. Norská mléčná rýže s lesním ovocem či ovocným rozvarem je také skvělým adeptem na sladkou snídani do postele a servírovat ji můžete v teplé i studené verzi. My jsme ji díky nízkokalorické sticky rýži odlehčili o spoustu zbytečných kalorií a sacharidů, takže jejím množstvím rozhodně nešetřete.

Vanilkové nízkokalorické špagety s pistáciemi

Milovníci sladkých jídel a zejména vanilkových pudinků, zbystřete! Tentokrát pro vás máme tip na super rychlou pochoutku, jejíž sladký nádech vyváží nízkokalorické konjakové špagety Slim Pasta. Vanilkové špagety krásně voní a ještě lépe chutnají. Drcené pistácie celému receptu dodají svěží vzhled a vaše tělo zásobí spoustou potřebných vitamínů. Tahle sladká pochoutka je skvělým pohoštěním pro nečekanou návštěvu.

Valentýnský cheesecake

Chcete překvapit svoji polovičku chutným dezertem, ale netroufáte si na nic komplikovaného? Vyzkoušejte náš cheesecake s malinami, kterým zabodujete nejen na Valentýna. Při jeho přípravě si vystačíte se stolním mixérem Sage SBL920, který si hravě poradí nejen s mixováním máslových sušenek, ale i s dokonale jemným malinovým rozvarem.

Vajíčkový salát s ředkvičkami a nízkokalorickou Vajonézou

I ten nejjednodušší vajíčkový salát může být lahodný, sytý a kaloricky vyvážený. Stačí jen pár kvalitních ingrediencí, které spolu dokonale ladí a svačinka či dokonce lehký oběd jsou na světě. Samozřejmostí je nízkokalorická Vajonéza, která přes nulový obsah tuku dodá salátu chuť. A šetřit s ní určitě nemusíte.

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy