REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hřiby na rožni po selsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na grilovací jehly střídavě napíchané plátky hřibů, cibule, papriky, slaniny a osminky rajčat, potřené ochuceným olejem, na grilu grilované.


Ingredience:
500 gmalých pravých hřibů
200 gmalých kozáků
150 gprorostlé slaniny
1 lžícemásla
1 lžíceoleje
2 ksmenší cibule
2 ksrajčat
1 ksčervené papriky
špetka mletého pepře
špetka soli

Postup:

1. Hřiby očistíme, omyjeme, necháme důkladně odkapat, nakrájíme na silnější plátky a na rozehřátém másle pod pokličkou za mírné teploty podusíme asi 10 minut
2. Omytá rajčata nakrájíme na osminky, oloupané cibule nakrájíme na silnější plátky, papriku rozpůlíme, očistíme, omyjeme a ještě jednou rozpůlíme, slaninu nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a velké asi jako plátky hřibů
3. Pak plátky hřibů vyjmeme z másla, navlékneme je střídavě s osminkami rajčat, plátky cibule, složenými kousky papriky a plátky slaniny na 4 grilovací jehly a potřeme olejem smíchaným s pepřem i solí
4. Potom grilujeme v elektrickém grilu, na grilovací pánví nebo nad velmi mírným žárem grilu s dřevěným uhlím za častého otáčení a častého potírání ochuceným olejem asi 10 minut.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým chlebem a kořeněným salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy