REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houby na roštu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Větší hlavičky hřibovitých nebo žampionových hlaviček doplněné kousky česneku, přelité rozpuštěným máslem, grilované na roštu grilu.


Ingredience:
8 ksvětších hřibovitých nebo žampionových hlaviček
2 ksstroužky česneku
100 gmásla
pepř
sůl

Postup:

1. Opláchnuté hlavičky tvrdých hříbků nebo žampiónů očistíme, do každé dáme kousíček česneku
2. Připravené houby přelijeme rozpuštěným máslem a necháme je chvíli stát
3. Hlavičky pečeme asi tak 10 minut po obou stranách na dobře rozpáleném roštu grilu, nebo na vymaštěné pánvi, během pečení je občas můžeme pomáznout máslem
4. Hotové houby osolíme, malinko okořeníme pepřem a můžeme také posypat usekanou pažitkou.

Doporučení:

Podáváme například k jemné bramborové kaši spolu s okurkovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy