REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čevabčiči s bramborem na bouchačku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Každý se s tímto pokrmem musel setkat už během dětství ve školní jídelně. A většina z nás si s chutí toto jídlo dá i po letech. Časově náročnější recept, který ale stojí za přípravu pro rodinu nebo přátele.


Ingredience:
Počet porcí: 4 porce
Čevabčiči:
600 ghovězí loupané plece
400 gvepřového bůčku bez kosti
250 gžluté cibule
100 gvepřového sádla
4 ksstroužky česneku
1 ksvejce
1 lžícekoření čubrica
1 lžíce jemně perlivé vody
1 lžíceplnotučné hořčice
1 lžička mleté sladké papriky
špetka drceného kmínu
špetka chilli
pepř
sůl
Brambory na bouchačku:
1,4 kgmalých brambor
100 gvepřového sádla
20 glistové petržele
3 ksstroužky česneku
snítka rozmarýnu
pepř
sůl

Postup:

Čevabčiči

  1. Bůček a hovězí plec nameleme najemno.
  2. Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme do zlatova na sádle a necháme vychladnout.
  3. Do masa přidáme utřený česnek, vejce, koření čubrica, mletou papriku, drcený kmín, pepř, sůl, hořčici a perlivou vodu. Směs důkladně promícháme.
  4. Z hotové směsi tvarujeme menší válečky. Plech vymažeme sádlem nebo olejem a hotové válečky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut.

Brambory na bouchačku:

  1. Omyté brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě do měkka a necháme vychladnout.
  2. Do povoleného vepřového sádla přidáme utřený česnek, nadrobno nasekanou petržel, rozmarýn, kmín, sůl, pepř a důkladně promícháme.
  3. Brambory rozmačkáme vidličkou, dáme na plech a potřeme hotovou směsi. Takto připravené brambory pečeme v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 20 minut.
Doporučení:

Na brambory místo sádla můžeme použít máslo. Čevabčiči podáváme s kolečky červené cibulky a hořčicí.

Poznámka:

Recept k článku: Užijte si letní měsíce s kvalitními potravinami

zdroj: www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Ledové kávové drinky – TOHLE JE IN…stantní káva

Léto a prázdniny doslova vyzývají k experimentování. Třeba s kávou a ledem a… To už záleží na vás. Míchané drinky s instantní kávou jsou nový trend. Perfektně vypadají i chutnají, a hlavně jsou jednoduché na přípravu. Nabízejí osvěžení, energii a relax v jednom. Můžete zkoušet různé druhy limonád nebo ovocných šťáv, (ne)mlék a přidávat i alkohol. Inspirujte se vybranými recepty s instantními novinkami Jacobs – s jemnější Jacobs Velvet Crema, která je vyráběna ze světleji pražených zrn a nabízí velice jemnou, vyváženou chuť a bohatou pěnu, nebo Jacobs Intense, která naopak vyniká plnou a intenzivní chutí s neodolatelným aroma díky tmavšímu stupni pražení kávových zrn. Více na www.kavajacobs.cz/recepty. Je léto, míchejte a bavte se!

číst dále ...

Letní grilování s pokrmy z místních specialit

Léto je v plném proudu a nejen krásné počasí v průběhu dne, ale i příjemné teplé večery doslova vybízejí ke grilování. Zcela jistě lze tento způsob tepelné úpravy potravin považovat za nejoblíbenější. Vůně dřevěného uhlí v kombinaci se šťavnatým masem nebo čerstvou zeleninou potěší každého milovníka dobrého jídla. Jako tip přinášíme několik zajímavých a netradičních receptů, které můžete vyzkoušet s přáteli nebo rodinou. Při výběru surovin pro přípravu receptů doporučujeme sledovat přítomnost loga Regionální potravina. Jedná se totiž o lokální produkty přímo z vašeho kraje, které jsou navíc kvalitní.

číst dále ...

Káva za studena? To není vtip

Také jste přesvědčeni, že káva zalitá studenou vodou je nepitelná? Chyba. Je to nový trend. Tzv. Cold Brew je dokonalý nápoj ideální na ledovou kávu, kterou navíc můžete vylepšovat přidáním šlehané smetany, mléka nebo ovoce, skvělá je i s tonikem. Prostě podle vaší fantazie.

číst dále ...

Spaluje tuk a snižuje hladinu cukru v krvi. Pivo umí zázraky

Říká se, že pivo dělá hezká těla. To ovšem nemusí být nadsázka. Jeho střídmá konzumace může posloužit nejen našemu vzhledu, ale také fungování organismu. V čem nám tedy může pivo prospívat?

číst dále ...

Tři kamarádi kuchaři objevují chuť Řecka

Gordon, Gino a Fred. To jsou jména tří kamarádů, kteří jsou zároveň proslulí svými kuchařskými show. Po úspěchu předchozích dvou sérií „Gordon, Gino a Fred na cestách“ znovu spojili své síly a vyrazili do slunného Řecka. Pánové zde okusili nejenom to nejlepší z řecké gastronomie, ale zakusili také trochu adrenalinu a dozvěděli se něco o místní kultuře, která historicky ovlivnila celý svět. Premiérové díly Gordon, Gino a Fred na cestách můžete sledovat na TV Paprika 19. srpna v 19 hodin.

číst dále ...

Čas sklizně je tu, připravte si přírodní zásoby zdraví

Způsobů, jak si uchovat letní úrodu na zimní měsíce je hned několik a tou nejstarší je sušení. Dle historiků se první recepty na sušení ovoce objevují již 1 800 let před Kristem. Tehdy se sušilo na slunci či ve vzdušných tunelech, dnes již máme mnohem rychlejší a jednodušší způsoby. Metoda sušení je oblíbená především pro svou snadnost a efektivnost. Odstraníte-li z potravin vodu, zpomalíte růst mikroorganismů a můžete je uchovávat dlouhou dobu a při dodržení několika pravidel si zachovají i všechny zdraví prospěšné látky. Mezi další oblíbené způsoby zpracování ovoce a zeleniny je třeba zavařování nebo sterilace.

číst dále ...

Mezinárodní den prosecca je tady. Jak si ho vychutnat a kdy si ho lidé nejčastěji dávají?

Připijte si s námi! Oblíbené prosecco slaví, a to rovnou mezinárodním dnem, který připadá na 13. srpna. Přečtěte si o tom, proč je u nás toto šumivé víno stále populárnější a který z krajů podle dat společnosti Dáme jídlo vede v jeho popíjení. A k tomu si nezapomeňte dát skleničku lahodného prosecca. Kurýři ze společnosti Dáme market Vám ho dovezou čerstvě vychlazené až ke dveřím během chvilky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy