REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

tradiční české pokrmy, ale i ty méně známé


Barevné knedlíky s uzeným a kysaným zelím

Z bramborového těsta ochuceného bylinkami, houbami a kostičkami uzeného vytvarované větší koule, ty uvařené ve vodě, knedlíky servírované přelité osmaženou cibulkou se slaninou. Knedlíky, podle tohoto receptu, podáváme s kysaným zelím.

Blbouny s povidly

Babiččiny blbouny patří mezi klasiku naší české kuchyně. Jde o kynuté knedlíky plněné povidly servírované na sladko, hojně přelité rozpuštěným máslem a posypané moučkovým cukrem a mákem.

Bramboráčky na sádle, čerstvé křenové zelí, smažená cibulka

Jaké plodiny a druhy zeleniny se vám vybaví jako první, když se řekne podzim? Nejspíš budou ve vašem výběru brambory, zelí a cibule. Pro podzimní měsíce není snad typičtější zeleniny. Tak proč si z ní nepřipravit skvělý pokrm? Zeleninu, pro kterou si půjdete do obchodu, doporučujeme vždy vybírat s logem Klasa nebo BIO na obalech nebo od místních osvědčených farmářů oceněných značkou Regionální potravina.

Bramboráky se zelím a uzeným masem

Na pánvi na tuku usmažené bramboráky, servírované po dvou spolu s podušeným, dochuceným kysaným zelím a na cibuli orestovanými kostičkami uzeného masa.

Bramborová roláda se dvěma náplněmi, špenát

Z den předem uvařených brambor, solamylu, dětské krupičky, mléka a vejce vypracované bramborové těsto, to naplněné anglickou slaninou a zelím, uvařené ve formě rolády na páře. Na plátky rozkrájená roláda servírovaná spolu s podušeným špenátem, přelitá sádlem s orestovanou cibulkou.

Bramborové knedlíky s uzeným masem

Z vařených brambor, mouky, krupice a vajíčka připravené těsto, plněné uzeným masem.

Bramborový guláš II.

Klasika z českých kuchyní, guláš z brambor a točeného salámu.

Bramborový knedlík plněný mletým masem, dušené zelí

Kdo by neznal bramborové knedlíky naplněné masovou nádivkou! tento recept je na knedlíky z brambor naplněné mletým vepřovým a hovězím masem, servírované s podušeným sterilovaným zelím.

Bramborový knedlík plněný vajíčkem, houbová omáčka

Skvělé bramborové knedlíky s překvapením servírované se smetanovou houbovou omáčkou, dobrý nápad na bezmasý oběd či večeři.

Brněnský řízek s bramborovým salátem

Vaječnou směsí naplněné plátky vepřové krkovice, zamotané obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova, servírované spolu s chutným bramborovým salátem.

Buchtičky se šodó

Některými lidmi tolik milované, některými zase nenáviděné pečené buchtičky, podávané přelité žloutkovým krémem.

Buchtičky se šodó II.

Připravte si nesmrtelnou klasiku, která chutná dětem i dospělým. Poctivá česká jídla nyní zažívají renesanci. Použijete-li do nich kvalitní ingredience, povýšíte jejich chuť a jistě se stanou nedílnou součástí vašeho jídelníčku.

Čevabčiči s bramborem na bouchačku

Každý se s tímto pokrmem musel setkat už během dětství ve školní jídelně. A většina z nás si s chutí toto jídlo dá i po letech. Časově náročnější recept, který ale stojí za přípravu pro rodinu nebo přátele.

Čevabčiči s vařeným bramborem, okurek

I když je tento pokrm původem z Balkánu, u nás v minulém století tak zdomácněl, že nesměl chybět v menu žádné tehdejší dobré hospody. Pro ty později narozené, jedná se o mleté maso ve tvaru šišek opečené na oleji, servírované s brambory, cibulí, tatarkou a plnotučnou hořčicí.

Čočka na kyselo s párky a vejcem

Další verze oblíbené čočky na kyselo servírované spolu s párky a volským okem.

Čočka na kyselo s uzeným a vejcem

Česká klasika. Tradiční pokrm našich babiček a prababiček.

Dušená hovězí játra s pečenými novými brambory

Na slanině, sádle a cibuli opečená játra, podušená zalitá vývarem, dochucený protlakem, česnekem a paprikou, hotová osolená, servírovaná se povařenými, pak zapečenými novými bramborami.

Dušená líčka s kapustou a vařenými brambory

Další variace na hovězí líčka, tentokrát podušená spolu se zeleninou, servírovaná přelitá zahuštěnou šťávou spolu s dušenou kapustou a vařenými brambory.

Dušené hovězí na slanině, špenát, bramborový knedlík

Podušené hovězí kostky servírované s podušeným čerstvým špenátem a domácím bramborovým knedlíkem.

Dušené hovězí plátky, zadělávaná růžičková kapusta, brambor

V tlakovém hrnci na cibulovém základě podušené plátky hovězího zadního, servírované spolu se zadělávanou růžičkovou kapustou se slaninou a vařenými brambory.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.