REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový knedlík plněný mletým masem, dušené zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kdo by neznal bramborové knedlíky naplněné masovou nádivkou! tento recept je na knedlíky z brambor naplněné mletým vepřovým a hovězím masem, servírované s podušeným sterilovaným zelím.


Ingredience:
Na těsto na knedlíky:
700 gbrambor uvařených ve slupce
300 gsyrových brambor
250 ghrubé mouky
1 ksvejce
sůl
osolená voda na uvaření knedlíků
Na náplň:
500 gmletého masa (vepřové nebo hovězí)
2 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
1 ksvejce
mletý černý pepř
drcený kmín
sádlo nebo olej
sůl
Na dušené zelí:
1 sklenice (670 g)zelí sterilované i s nálevem
1 lžícesádla
1 kssyrová brambora
1 kscibule
ocet
cukr
sůl
Ostatní:
na sádle nebo oleji opečená cibulka

Postup:
  1. Nejprve si připravíme masovou náplň; cibuli nakrájenou nadrobno necháme zezlátnout na troše oleje, přidáme mleté maso, to opečeme, dochutíme prolisovanými stroužky česneku a kořením, osolíme, nakonec vmícháme vejce, pánev sundáme ze zdroje tepla
  2. Asi tak polovinu syrových brambor nastrouháme na jemno, druhou část na hrubo, vymačkáme z nich vodu, vařené brambory nastrouháme na jemno
  3. Brambory spolu promícháme, pak do nich zapracujeme mouku s vejcem, těsto osolíme
  4. Z těsta postupně tvarujeme placičky, ty plníme mletým masem, uzavřeme, vytvarujeme knedlíky, zaváříme v mírně osolené vodě
  5. Hotové vyjmeme a necháme důkladně okapat, servírujeme je s dušeným zelím, ozdobené opečenou cibulkou.

Příprava zelí:

  1. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme sterilované zelí ze sklenice s polovinou nálevu, také kmín a dusíme 30 minut
  2. Zahustíme syrovou bramborou, provaříme a dochutíme cukrem, solí, případně octem.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy