REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový knedlík plněný mletým masem, dušené zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kdo by neznal bramborové knedlíky naplněné masovou nádivkou! tento recept je na knedlíky z brambor naplněné mletým vepřovým a hovězím masem, servírované s podušeným sterilovaným zelím.


Ingredience:
Na těsto na knedlíky:
700 gbrambor uvařených ve slupce
300 gsyrových brambor
250 ghrubé mouky
1 ksvejce
sůl
osolená voda na uvaření knedlíků
Na náplň:
500 gmletého masa (vepřové nebo hovězí)
2 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
1 ksvejce
mletý černý pepř
drcený kmín
sádlo nebo olej
sůl
Na dušené zelí:
1 sklenice (670 g)zelí sterilované i s nálevem
1 lžícesádla
1 kssyrová brambora
1 kscibule
ocet
cukr
sůl
Ostatní:
na sádle nebo oleji opečená cibulka

Postup:
  1. Nejprve si připravíme masovou náplň; cibuli nakrájenou nadrobno necháme zezlátnout na troše oleje, přidáme mleté maso, to opečeme, dochutíme prolisovanými stroužky česneku a kořením, osolíme, nakonec vmícháme vejce, pánev sundáme ze zdroje tepla
  2. Asi tak polovinu syrových brambor nastrouháme na jemno, druhou část na hrubo, vymačkáme z nich vodu, vařené brambory nastrouháme na jemno
  3. Brambory spolu promícháme, pak do nich zapracujeme mouku s vejcem, těsto osolíme
  4. Z těsta postupně tvarujeme placičky, ty plníme mletým masem, uzavřeme, vytvarujeme knedlíky, zaváříme v mírně osolené vodě
  5. Hotové vyjmeme a necháme důkladně okapat, servírujeme je s dušeným zelím, ozdobené opečenou cibulkou.

Příprava zelí:

  1. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme sterilované zelí ze sklenice s polovinou nálevu, také kmín a dusíme 30 minut
  2. Zahustíme syrovou bramborou, provaříme a dochutíme cukrem, solí, případně octem.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy