REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový knedlík plněný mletým masem, dušené zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kdo by neznal bramborové knedlíky naplněné masovou nádivkou! tento recept je na knedlíky z brambor naplněné mletým vepřovým a hovězím masem, servírované s podušeným sterilovaným zelím.


Ingredience:
Na těsto na knedlíky:
700 gbrambor uvařených ve slupce
300 gsyrových brambor
250 ghrubé mouky
1 ksvejce
sůl
osolená voda na uvaření knedlíků
Na náplň:
500 gmletého masa (vepřové nebo hovězí)
2 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
1 ksvejce
mletý černý pepř
drcený kmín
sádlo nebo olej
sůl
Na dušené zelí:
1 sklenice (670 g)zelí sterilované i s nálevem
1 lžícesádla
1 kssyrová brambora
1 kscibule
ocet
cukr
sůl
Ostatní:
na sádle nebo oleji opečená cibulka

Postup:
  1. Nejprve si připravíme masovou náplň; cibuli nakrájenou nadrobno necháme zezlátnout na troše oleje, přidáme mleté maso, to opečeme, dochutíme prolisovanými stroužky česneku a kořením, osolíme, nakonec vmícháme vejce, pánev sundáme ze zdroje tepla
  2. Asi tak polovinu syrových brambor nastrouháme na jemno, druhou část na hrubo, vymačkáme z nich vodu, vařené brambory nastrouháme na jemno
  3. Brambory spolu promícháme, pak do nich zapracujeme mouku s vejcem, těsto osolíme
  4. Z těsta postupně tvarujeme placičky, ty plníme mletým masem, uzavřeme, vytvarujeme knedlíky, zaváříme v mírně osolené vodě
  5. Hotové vyjmeme a necháme důkladně okapat, servírujeme je s dušeným zelím, ozdobené opečenou cibulkou.

Příprava zelí:

  1. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme sterilované zelí ze sklenice s polovinou nálevu, také kmín a dusíme 30 minut
  2. Zahustíme syrovou bramborou, provaříme a dochutíme cukrem, solí, případně octem.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Nejznámější totalitní drinky, aneb co se pilo za dob socialismu

Za dob komunistů byl hodně omezený výběr alkoholických nápojů a lidé si museli vystačit s tím, co bylo. Vzniklo několik klasických receptur na míchané nápoje, velké, na žízeň, těm se říkalo long drinky, menší, ty byly určené hlavně na rychlou opičku. Někdy to byly opravdu šílené kombinace. Co se tedy pilo na diskotékách či zábavách za totáče? Říká vám něco pojem Beton nebo Polejvák? A co Bavorák, tedy myšleno nápoj, ne Němec z Bavorska! :) Sepsali jsme seznam těch největších totalitních hitů na alkoholické míchačky. Po kliknutí na jejich název či fotografii se pak objeví podrobné recepty příslušných drinků.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Lilek – ideální surovina pro bezmasé pokrmy

Rádi byste vytvořili plnohodnotnou hostinu bez masa a dochází vám inspirace? Co takhle vyzkoušet zajímavé recepty z lilku neboli baklažánu? Tato fialová plodina, která technicky není zeleninou, ale ovocem, se totiž dá upravovat podobně jako maso. Je však důležité jej správně upravit a dochutit, aby nebyl příliš vodnatý či olejnatý. Pokud se budete řídit našimi recepty, uvidíte, že vykouzlíte gurmánské hody, které si vychutná celá rodina.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy