maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby
Barevné knedlíky s uzeným a kysaným zelím
Z bramborového těsta ochuceného bylinkami, houbami a kostičkami uzeného vytvarované větší koule, ty uvařené ve vodě, knedlíky servírované přelité osmaženou cibulkou se slaninou. Knedlíky, podle tohoto receptu, podáváme s kysaným zelím.
Bramboráky se zelím a uzeným masem
Na pánvi na tuku usmažené bramboráky, servírované po dvou spolu s podušeným, dochuceným kysaným zelím a na cibuli orestovanými kostičkami uzeného masa.
Bramborová roláda se dvěma náplněmi, špenát
Z den předem uvařených brambor, solamylu, dětské krupičky, mléka a vejce vypracované bramborové těsto, to naplněné anglickou slaninou a zelím, uvařené ve formě rolády na páře. Na plátky rozkrájená roláda servírovaná spolu s podušeným špenátem, přelitá sádlem s orestovanou cibulkou.
Bramborové knedlíky s uzeným masem
Z vařených brambor, mouky, krupice a vajíčka připravené těsto, plněné uzeným masem.
Bramborový guláš II.
Klasika z českých kuchyní, guláš z brambor a točeného salámu.
Bramborový knedlík plněný mletým masem, dušené zelí
Kdo by neznal bramborové knedlíky naplněné masovou nádivkou! tento recept je na knedlíky z brambor naplněné mletým vepřovým a hovězím masem, servírované s podušeným sterilovaným zelím.
Brněnský řízek s bramborovým salátem
Vaječnou směsí naplněné plátky vepřové krkovice, zamotané obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova, servírované spolu s chutným bramborovým salátem.
Čevabčiči s vařeným bramborem, okurek
I když je tento pokrm původem z Balkánu, u nás v minulém století tak zdomácněl, že nesměl chybět v menu žádné tehdejší dobré hospody. Pro ty později narozené, jedná se o mleté maso ve tvaru šišek opečené na oleji, servírované s brambory, cibulí, tatarkou a plnotučnou hořčicí.
Čočka na kyselo s párky a vejcem
Další verze oblíbené čočky na kyselo servírované spolu s párky a volským okem.
Čočka na kyselo s uzeným a vejcem
Česká klasika. Tradiční pokrm našich babiček a prababiček.
Dušená hovězí játra s pečenými novými brambory
Na slanině, sádle a cibuli opečená játra, podušená zalitá vývarem, dochucený protlakem, česnekem a paprikou, hotová osolená, servírovaná se povařenými, pak zapečenými novými bramborami.
Dušená líčka s kapustou a vařenými brambory
Další variace na hovězí líčka, tentokrát podušená spolu se zeleninou, servírovaná přelitá zahuštěnou šťávou spolu s dušenou kapustou a vařenými brambory.
Dušené hovězí na slanině, špenát, bramborový knedlík
Podušené hovězí kostky servírované s podušeným čerstvým špenátem a domácím bramborovým knedlíkem.
Dušené hovězí plátky, zadělávaná růžičková kapusta, brambor
V tlakovém hrnci na cibulovém základě podušené plátky hovězího zadního, servírované spolu se zadělávanou růžičkovou kapustou se slaninou a vařenými brambory.
Dušené hovězí s volským okem, špenát s kopřivami, bramborový knedlík
Dušené plátky hovězího zadního servírované obložené volským okem spolu se špenátem z mraženého špenátu dochuceného mladými kopřivovými listy a domácími bramborovými knedlíky.
Francouzské brambory II.
Uvařené kostky rolované plece smíchané s povařenými brambory a vajíčky, zapečené v troubě dozlatova.
Francouzské brambory V.
Naše české zapečené brambory, kterým říkáme francouzské brambory, znaly již naše babičky a prababičky. Přesto patří i dnes k jídlům, ke kterým se mnohá česká rodina ráda vrací. A těch variací co existuje! Zde je jedna podle naší kamarádky Nadi Indruchové.
Holandský řízek s bramborovou kaší
Holandské řízky připravené z mletého libového vepřového bůčku nebo vepřové plece, strouhaného eidamu, smetany a vajíček, usmažené pěkně dozlatova, protažené v rozšlehaných vejcích a strouhance. Holandské řízky servírujeme například s bramborovou kaší a kyselými okurky.
Houbové knedlíky s uzeným masem
Houby, uzené maso, cibule, petrželka, houska, mléko a koření. To vše vytvarované do kuliček, uvařené ve vodě a podávané s osmaženou cibulkou a zelím.
Hovězí guláš
Recept na oblíbený hovězí guláš připravený nejlépe z hovězí kližky.
reklama