REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby

Katův šleh a bramboráčky

Zprudka na pánvi orestované nudličky vepřové kýty, krátce podušené spolu s lečem, paprikou a dalšími surovinami. “Kaťák” servírovaný s malými bramboráčky.

Knedlíky s vejci, slaninou a uzeným

Klasické houskové knedlíky s vejci a slaninou usmažené na pánvi, nastavené kostičkami uzeného masa, servírované s nakládanými okurky.

Koleno na grilu, špenát, cuketové chlupáče

Předvařené vepřové koleno (zadní) grilované po plátcích, servírované spolu se špenátem a domácími cuketovými knedlíky.

Králičí špízy se slaninou a kroupy

Špízy z králíka, cibule a anglické slaniny nebo uzeného boku, opečené na pánvi, pak zapečené v troubě, servírované s vařenými kroupy zapečenými v troubě se slaninou a listy špenátu.

Králík pečený na zelí, bramborový knedlík

Slaninou prošpikovaný králík upečený po porcích na moravském zelí, servírovaný s domácími bramborovými knedlíky.

Králík v šouletu

Staročeský šoulet ve spojení s marinovaným, pak dozlatova upečeným králíkem je skvělé víkendové menu, které doplněné například o salát z červené řepy tvoří dokonalou harmonii chutí a vůní.

Krkovice se zadělávanou zeleninou a bramborem

V tlakovém hrnci podušené plátky vepřové krkovičky, servírované spolu s vařenými brambory a vařenou zeleninou dle vlastního výběru.

Krkovice z trouby, houbová omáčka, houskový knedlík

V troubě na cibuli upečené, orestované silnější plátky krkovice, servírované s hustou smetanovo-houbovou omáčkou a houskovými knedlíky.

Krkovička na přírodní způsob s dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem

Plátky krkovičky zprudka opečené na sádle, pak chvíli podušené spolu s cibulí, zalité vývarem. Maso servírované spolu s podušeným listovým špenátem a doma připravenými bramborovými knedlíky.

Kuře na másle a bramborová kaše

Kdo by neměl rád dobře, dozlatova upečené kuřátko, servírované s jemně ušlehanou bramborovou kaší? Tento recept je opravdu notoricky známý, tak ho berte jako inspiraci, co uvařit zítra k obědu :)

Kuře na paprice

Zprudka ze všech stran opečené, pak podušené kuře s příchutí mleté červené papriky a dalšího koření, servírované s jemnou, narůžovělou omáčkou.

Kuře na uherském zelí a bosáky

Skvělá chuť kuřete upečeného na pikantním zelí ve spojení s bosáky, tedy s bramborovými knedlíky, to je úžasné menu, které potěší všechny milovníky dobré české kuchyně.

Kuře na zelenině, halušky

Opečené porce kuřete podušené spolu se zeleninou pěkně doměkka. Základ ochucený kořením a rajským protlakem, ke konci pak cukrem a česnekem.

Kuře na zelí a chlupatý knedlík

Šťáva z kuřete se vsákne do zelí, které tak úžasně ochutí, spolu s chlupatými knedlíky a v pečeným kuřátkem pak vznikne tradiční české menu.

Kuře pečené na másle, brambor, jablkový kompot

Kuře upečené v troubě doměkka a dokřupava, servírované s vařenými brambory a ovocným kompotem.

Kuřecí paličky na másle a tymiánu, šoulet

Přes noc marinované kuřecí paličky, upečené v troubě na másle, ochucené kromě jiného tymiánem, servírované se staročeským šouletem.

Kuřecí prsa na paprice, krupicové noky

Další variace na kuřecí maso servírované s hustou smetanovou omáčkou s chutí a vůní po paprice a také domácími noky z odpalovaného těsta.

Kuřecí rolka plněná houbovou fáší, hříbková omáčka, nekynutý houskový knedlík

Kuřecí stehenní řízky naplněné houbovo-masovou směsí, opečené na tuku ve formě závitků, ty pak podušené ve vývaru, servírované s hustou smetanovou omáčkou připravenou ze základu po rolkách, hub, smetany a koření.

Kuřecí špikovaná prsa na paprice, halušky

Moderní verze kuřecího masa servírovaného s paprikovou omáčkou a tradičními bramborovými haluškami.

Masové koule s tradiční klatovskou rajskou omáčkou, jako od babičky

Připravte si také tuto českou klasiku, rajskou omáčku s mletými kuřecími kuličkami. Tento recept pochází z Klatovska.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy