REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

maso, s masem (uzenina, s uzeninou), droby

Hovězí guláš s kapií a hráškem, škvarkový knedlík

Klasický hovězí guláš nastavený kapiemi a hráškem, servírovaný se skvělými domácími škvarkovými knedlíky.

Hovězí krk na česneku a dušená kapusta

Hovězí krk pokrájený na větší kostky, přes noc naložený v česneku, pepři a oleji, druhý den podušený na slanině, sádle a cibuli doměkka, servírovaný spolu s podušenou kapustou a vařenými brambory.

Hovězí krk na česneku, špenát, bramborový knedlík

Na sádle a cibuli podušené kostky z hovězího krku, servírované spolu se špenátem a domácím bramborovým knedlíkem, to je skvělý sytý oběd, nebo hutná večeře.

Hovězí líčka na pepři a pivu, dušená kapusta

Dnes tak moderní surovina, hovězí líčka se dají připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte například tento recept na líčka podušená v hrnci podlitá pivem a hovězím vývarem, dochucená, kromě jiného, bylinkami a barevným pepřem, servírovaná, v tomto případě, s kapustou a vařenými brambory.

Hovězí maso s kapustou, vařené brambory

Okořeněné plátky hovězí plece zprudka opečené na sádle, podušené doplněné o cibuli, podlité vodou, dochucené gelovým bujónem, podávané spolu s dušenou kapustou a vařeným bramborem. Vyzkoušejte tento starý recept přizpůsobený dnešní uspěchané době.

Hovězí na česneku se špenátem, knedlík

Na cibulce podušené kostky hovězího zadního, servírované se špenátem a bramborovými knedlíky.

Hovězí na pepři s mrkví a růžičkovou kapustou

Hovězí maso nakrájené na kostky, okořeněné pepřem, podušené na cibulce doměkka, servírované s povařenou zeleninou zahuštěnou jíškou.

Hovězí na rozmarýnu, dušená kapusta, brambor

Hovězí podušené v celku na kořenové zelenině podlívané vínem, dochucené, kromě jiného, rozmarýnem, servírované s vařenými brambory a dušenou kapustou.

Hovězí plátky na hříbkách a kápii, hrášková rýže

Plátky zadního hovězího okořeněné, poprášené moukou, zlehka opečené na cibuli a sádle, pak zalité vývarem a podušené doměkka, ke konci i spolu s podušenými plátky hříbků a kousky kápie.

Hovězí závitek s rýží

Hovězí maso potřené rýžovou nádivkou smíchanou s dalšími ingrediencemi, stočené do tvaru závitku, podušené na cibulovém základě doměkka.

Hovězí závitek s rýží nebo houskovým knedlíkem

V celku zabalený plát hovězího plecka nebo kýty, potřený hořčicí, obložený slaninou, vejcem, kyselou okurkou a špekáčkem, zprudka opečený na sádle, pak podušený podlitý vodou nebo vývarem, servírovaný spolu s rýží nebo knedlíkem, nakrájený na plátky, hojně přelitý omáčkou z dušení.

Husí ramínko na jablkách, salát z červené řepy, chlupaté knedlíky

Staročeské menu připravené z pečených husích stehen, sladkokyselého salátu z červené řepy a bramborových knedlíků nastavených houskou.

Husí stehna, moravské zelí

Jedna z variací na chutnou husičku servírovanou se sladkokyselým zelím a přílohou podle libosti.

Husí stehno, řepné zelí, houskový knedlík

Kdy jíme nejčastěji husu? Nejspíše 11. listopadu, tedy svatomartinskou. Proč se ovšem omezovat jenom na toto datum, když na ni máte chuť kdykoliv jindy? Zlatavě propečené husičce dokáže odolat snad jen zarytý vegetarián. Přestože je tento typ masa poměrně tučný, dopřejte si ho. Budete mít energii na nastávající zimu a také doplníte řadu důležitých látek. Tušili jste, že se v husím mase nachází znatelně více vitaminů B2 a B6 než v kuřecím? Navíc díky zelí připravenému z řepy získá pokrm svěžest a lehkost. Takže žádné výčitky a dobrou chuť.

Jelítko pečené v troubě, kysané zelí, brambor

V troubě na sádle mírně podlité vodou zapečená jelita, servírovaná s podušeným zakysaným zelím a vařeným bramborem.

Jihočeské pudláky

Recept z Jižních Čech na mletým masem, sýrem, česnekem a kořením nadívané brambory, upečené v troubě doměkka.

Jitrnice a jelítka servírovaná s podušeným zelím a vařeným bramborem

Na pánvi nebo v troubě ohřátá jelítka a jitrnice, servírovaná spolu s podušeným bílým zelím a vařeným bramborem.

Kačena na moravský způsob (se zelím a lokšemi)

Dozlatova upečená kachnička servírovaná s podušeným bílým hlávkovým zelím připraveným na sladko-kyselo a bramborovými lokšemi.

Kačena se zelím a knedlíkem

Dokřupava upečená kachna servírovaná s houskovým knedlíkem a dušeným zelím.

Karbanátky s bramborovou kaší

Na sádle usmažené karbanátky připravené ze směsi mletého masa, česneku, vajec, mléka, strouhanky, cibule a koření, servírované s bramborovou kaší.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy