REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené hovězí na slanině, špenát, bramborový knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené hovězí kostky servírované s podušeným čerstvým špenátem a domácím bramborovým knedlíkem.


Ingredience:
600-700 ghovězího na dušení (loupaná plec, hovězí zadní ...)
120 gslaniny
cca 300 mlhovězího vývaru
3 lžícerostlinného oleje
2 lžičkydrceného kmínu
2 lžičkykoření na dušené hovězí
2 kscibule
2 ksstroužky česneku
pepř
sůl
Na čerstvý dušený špenát:
500-600 gčerstvého listového špenátu
2 ksstroužky česneku
2 ksšalotky
olivový olej
pepř
sůl
Na bramborový knedlík:
500 gden předem ve slupce uvařených brambor
250 gdětské krupičky
1 ksvejce
mírně osolená voda na uvaření knedlíků
hrubá mouka dle potřeby
voda do těsta
sůl

Postup:
  1. Maso kuchyňsky upravíme, opláchneme, osušíme, překrájíme na kostky 3×3 cm velké, dáme do misky, přidáme koření (vyjma soli), olej a pořádně vpracujeme rukama do masa, přiklopíme a necháme přes noc v lednici
  2. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zezlátnout, pak přidáme maso, osolíme a necháme restovat cca 10 minut
  3. V této fázi maso podlijeme vývarem a dusíme doměkka, podle potřeby přiléváme vodu nebo vývar, (chceme-li šťávu hustější, přidáme trochu zátřepky nebo hotovou jíšku Tmavá od Knorru)
  4. Uvařené maso podáváme v tomto případě se špenátem a bramborovými knedlíky.

Příprava špenátu:

  1. Na pánev nalijeme trochu olivového oleje, přidáme šalotky a jemně nasekaný česnek, necháme zesklovatět
  2. Do základu natrháme očištěný a propláchnutý špenát, dusíme maximálně 5 minut, pak dochutíme solí a pepřem (nepodléváme).

Příprava bramborových knedlíků:

  1. Den předem brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a prolisujeme
  2. Druhý den do brambor zapracujeme dětskou krupičku, sůl, vejce a vytvarujeme dva válečky
  3. Dáme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme asi 20 minut
    Po zavaření knedlíky opatrně nadzvedneme, aby se nepřichytily ke dnu
  4. Uvařené knedlíky vyndáme a nakrájíme na plátky.
Poznámka:

Foto a část textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy