REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bretaňské fazole

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dopředu uvařené fazole, povařené na cibuli ochucené rajským protlakem a kořením, zahuštěné jíškou, servírované například s plátky uzeného masa, či volským okem a pečivem.


Ingredience:
250 gbílých fazolek (v suchém stavu)
1000 mlvody
2 lžícerajčatového protlaku
2 lžícesádla
2 lžícehladké mouky
1 lžičkasladké mleté papriky
1 lžičkasušené majoránky
2 ksstroučky česneku
1 ksvelká cibule
špetka práškového chilli
špetka cukru
pepř
sůl

Postup:
  1. Předem si uvaříme drobné bíle fazolky podle vlastních zvyklostí (já je nenamáčím předem, ale vařím v papiňáku)
  2. Na rozehřátém sádle do měkka osmažíme drobně nakrájenou cibuli a česnek, zaprášíme paprikou a necháme zpěnit, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku
  3. Jíšku zalijeme vodou, přidáme protlak, osolíme, opepříme a necháme dobře provařit
  4. Přidáme předvařené fazole, promícháme a necháme přejít varem
  5. Dochutíme chilli, cukrem a úplně naposled přidáme majoránku.
Doporučení:

Podáváme s uzeným masem, nebo uzeninou, či sázeným vejcem a pečivem. Klasicky připravujeme fazole takto: Fazole přebereme, několikrát propláchneme ve vodě, na noc dáme do studené vody nabobtnat, druhý den je slijeme, zalijeme čerstvou vodou a odděleně uvaříme doměkka, potom je scedíme, necháme okapat a dále použijeme.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka textu i fotografií Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy