REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okurková kuchařka, aneb nejlepší recepty na okurky nakládačky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařené, nakládané či jinak zpracované okurky nakládačky. Inspirujte se naším výběrem těch nejlepších vyzkoušených a osvědčených receptů na okurky nakládačky. V tomto výběru receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz si jistě vyberete nějaký recept na okurky nakládačky, který ještě neznáte.


1.

Ve výběru těch nejlepších receptu na nakládané okurky rozhodně nesmí chybět tento klasický recept na okurky podle našich babiček a prababiček.

Babiččiny okurky – RECEPT ZDE!

 

2.

Jedna z možností, jak si v domácích podmínkách připravit kvašené okurky naložené v solném roztoku. Díky listům dubu jsou pěkně křupavé. Ale pozor! Jsou určené k okamžité spotřebě, nedají se dlouhodobě skladovat, jako například klasicky zavařené okurky.

Okurky v soli – RECEPT ZDE!

 

3.

A okurky rychlovky znáte? Rychlovky připravujeme z větších okurek kolem 10 cm, můžeme zpracovat i větší plody a plníme větší sklenice od 2-4 litrů. Okurky můžeme konzumovat již po 2-3 dnech po větším proniknutí nálevu do okurek.

Okurky “rychlovky” – RECEPT ZDE!

 

4.

A nesmíme zapomenout ani na tento osvědčený recept na nakládané okurky, které nemusíte sterilovat a dají se konzumovat již za 2 dny po naložení.

Okurky sladkokyselé bez sterilace – RECEPT ZDE!

 

5.

Super pikantní okurkové řezy podle tohoto receptu můžete připravit nejen z polních okurek, tzv. nakládaček, ale také z hadovek, je to jedno.

Pikantní sterilované americké okurky – RECEPT ZDE!

 

6.

V Číně se takto upravuje i jiná zelenina jako pikantní příloha k nevýrazným jídlům nebo jako ostré jednohubky k nápojům. Příprava podle tohoto receptu je časově náročná, ale stojí za to. Okurky jsou ostré a velmi pikantní!

Slané čínské okurky – RECEPT ZDE!

 

7.

Další výborná příloha k masitým pokrmům, pikantní chuti, která nám sterilovaná vydrží celý rok! Ano, opět jde o nakládané okurky nakládačky, ale tak trochu jinak, než jsou Češi zvyklí.

Okurky v kari – RECEPT ZDE!

 

8.

Nesmíme zapomenout v tomto výběru ani na klasiku. Domácí kvašené okurky tzv. “Kvašáky” jsou skvělá pochutina k pivu či vínu. Dají se i zavařit!

Kvašené okurky – RECEPT ZDE!

 

9.

Ráno je uděláte a večer je můžete servírovat! Rychlo močáky jsou sice mírně “rozblemtlé” konzistence, ale chuť mají výbornou. K uzenému a vínku je to skvělá pochutina.

Rychlé močáky – RECEPT ZDE!

 

10.

Křupavé a voňavé okurky získáte díky dobrému nálevu a správnému postupu zavařování, to se píše v úvodu tohoto receptu! :)

Křupavé Bzenecké okurky – RECEPT ZDE!

 

11.

A další recept je krajový, z Moutnic a okolí. Vyzkoušejte také tento jednoduchý recept na okurky naložené ve sladkokyselém nálevu.

Moutnické okurky – RECEPT ZDE!

 

12.

Asi nejznámější okurky v dobách minulých byly okurky ze Znojma. Zde máte recept na nakládané okurky ve sladkokyselém nálevu, které se těm originálním velice podobají a to nejen vzhledem ale především chutí!

Znojemské okurky – RECEPT ZDE!

Další recepty nejen na okurky nakládačky, ale i další zeleninu najdete na našem webu ReceptyOnLine.cz například zde: nakládání zeleniny, bylinek.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy