Super pikantní okurkové řezy podle tohoto receptu můžete připravit z polních okurek nebo hadovek, je to jedno.
Ingredience:
2,5 kg | polních okurek nebo hadovek |
5-6 ks | cibule |
3 lžíce | soli |
2 lžíce | čerstvě nasekaného kopru |
Na nálev: | |
600 ml | octa |
400 ml | cukr krupice |
1 lžíce | mletého černého pepře |
1 lžíce | curry koření |
1 lžíce | chilli koření |
Postup:
- Nejprve nastrouháme okurky na plátky, pokud vlastníte robota, máte předem vyhráno
- Cibuli nakrájíme na půlkolečka a vše promícháme se solí, nejlepší je dát vše do velkého cedníku a nechat vodu odkapávat, necháme tak 2 hodiny stát
- Svaříme všechny ingredience na lák a necháme zchladnout
- Vykapané okurky smícháme s koprem a zalijeme lákem, důkladně promícháme a plníme do sklenek
- Do každé sklenky dolijeme lák nad obsah
- Zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při 70°C.
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: inkitchenopen.blogspot.cz.