REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

nakládaná, polotovary

Americké okurky

Neboli nakládané okurkové řezy jsou skvělým způsobem, jak zužitkovat přerostlé okurky. Stejně dobré jsou i z mladých cuket.

Babiččiny okurky

Nakládané křupavé okurky, sterilované.

Barevné cuketové řezy

Plátky zelené a žluté cukety naskládané do zavařovacích sklenic, sterilované v sladkokyselém kořeněném nálevu.

Barevné papriky v oleji

Barevné papriky spařené, nakrájené na čtvrtky, přelité olejem a nakonec zalité octovým nálevem, sterilované.

Celer ve sladkokyselém nálevu

Oloupaný celer nakrájený na plátky nebo nudličky, povařený, pak zavařený v nálevu z cukru, vody, soli a octa.

Cibule v soli

Nadrobno nakrájená prosolená cibule.

Cibulky ve sladkokyselém nálevu

Oloupané cibulky zavařené (sterilované) ve sladkokyselém nálevu.

Cibulový salát

Na kolečka nakrájená cibule, smíchaná s vegetou, zalitá octovým nálevem, sterilovaná.

Cuketové zelí sterilované

Recept na skvělé cuketové zelí zavařené na zimu, které můžeme konzumovat syrové, nebo ohřáté, promíchané s cibulovou jíškou. Cuketové zelí je stále oblíbenější, velké jeho pozitivum je, že nenadýmá. a přitom je moc dobré. Plně nahradí v menu klasické zavařené bílé zelí.

Cuketový salát

Sterilovaný salát z cuket a dalších ingrediencí, vhodný k podávání při grilování.

Cukety ve skle

Co s cuketami, když se nám jich urodí více? Podle tohoto receptu je můžeme uchovat na zimu jako přílohu k pečeným masům, uzenině atd. Na recept použijeme menší, mladé cukety do 30 cm.

Červená řepa s křenem

Nastrouhaná červená řepa spolu s křenem a zalitá sladkokyselým nálevem.

Červená řepa ve sladkokyselém nálevu

Povařená červená řepa nakrájená na kolečka nebo kostičky, proložená kolečky křenu, dochucená fenyklem, zalitá sladkokyselým nálevem, zavařená.

Červené papriky s česnekem a cibulí nakládané v bílém víně

V troubě pod grilem opečené papriky, spařené, oloupané, zbavené jadřinců, nakonec naložené v nálevu z octa, bílého vína, vody a koření spolu s cibulí a česnekem, zavařené.

Česnek nakládaný v soli

Stroužky česneku naložené v soli.

Česnek naložený s citronem

Zavařený česnek v ochuceném nálevu spolu s rozmarýnem a olivovým olejem.

Česnek v oleji

Sterilovaný, naložený česnek můžeme použít všude, kde se hodí čerstvý.

Česnek v oleji II.

V olivovém oleji naložené stroužky česneku spolu s chilli papričkou.

Česnek v pikantním nálevu

Oloupané stroužky česneku naložené v pikantním nálevu z bílého vína, octa, cukru, soli, bobkové listu a dalších ingrediencí.

Česnek ve vinném octě

V pikantním nálevu povařený a pak naložený česnek v celých paličkách.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy