nakládaná, polotovary
Americké okurky
Neboli nakládané okurkové řezy jsou skvělým způsobem, jak zužitkovat přerostlé okurky. Stejně dobré jsou i z mladých cuket.
Babiččiny okurky
Nakládané křupavé okurky, sterilované.
Barevné cuketové řezy
Plátky zelené a žluté cukety naskládané do zavařovacích sklenic, sterilované v sladkokyselém kořeněném nálevu.
Barevné papriky v oleji
Barevné papriky spařené, nakrájené na čtvrtky, přelité olejem a nakonec zalité octovým nálevem, sterilované.
Celer ve sladkokyselém nálevu
Oloupaný celer nakrájený na plátky nebo nudličky, povařený, pak zavařený v nálevu z cukru, vody, soli a octa.
Cibule v soli
Nadrobno nakrájená prosolená cibule.
Cibulky ve sladkokyselém nálevu
Oloupané cibulky zavařené (sterilované) ve sladkokyselém nálevu.
Cibulový salát
Na kolečka nakrájená cibule, smíchaná s vegetou, zalitá octovým nálevem, sterilovaná.
Cuketové zelí sterilované
Recept na skvělé cuketové zelí zavařené na zimu, které můžeme konzumovat syrové, nebo ohřáté, promíchané s cibulovou jíškou. Cuketové zelí je stále oblíbenější, velké jeho pozitivum je, že nenadýmá. a přitom je moc dobré. Plně nahradí v menu klasické zavařené bílé zelí.
Cuketový salát
Sterilovaný salát z cuket a dalších ingrediencí, vhodný k podávání při grilování.
Cukety ve skle
Co s cuketami, když se nám jich urodí více? Podle tohoto receptu je můžeme uchovat na zimu jako přílohu k pečeným masům, uzenině atd. Na recept použijeme menší, mladé cukety do 30 cm.
Červená řepa s křenem
Nastrouhaná červená řepa spolu s křenem a zalitá sladkokyselým nálevem.
Červená řepa ve sladkokyselém nálevu
Povařená červená řepa nakrájená na kolečka nebo kostičky, proložená kolečky křenu, dochucená fenyklem, zalitá sladkokyselým nálevem, zavařená.
Červené papriky s česnekem a cibulí nakládané v bílém víně
V troubě pod grilem opečené papriky, spařené, oloupané, zbavené jadřinců, nakonec naložené v nálevu z octa, bílého vína, vody a koření spolu s cibulí a česnekem, zavařené.
Česnek nakládaný v soli
Stroužky česneku naložené v soli.
Česnek naložený s citronem
Zavařený česnek v ochuceném nálevu spolu s rozmarýnem a olivovým olejem.
Česnek v oleji
Sterilovaný, naložený česnek můžeme použít všude, kde se hodí čerstvý.
Česnek v oleji II.
V olivovém oleji naložené stroužky česneku spolu s chilli papričkou.
Česnek v pikantním nálevu
Oloupané stroužky česneku naložené v pikantním nálevu z bílého vína, octa, cukru, soli, bobkové listu a dalších ingrediencí.
Česnek ve vinném octě
V pikantním nálevu povařený a pak naložený česnek v celých paličkách.
reklama