REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

nakládaná, polotovary

Americké okurky

Neboli nakládané okurkové řezy jsou skvělým způsobem, jak zužitkovat přerostlé okurky. Stejně dobré jsou i z mladých cuket.

Babiččiny okurky

Nakládané křupavé okurky, sterilované.

Barevné cuketové řezy

Plátky zelené a žluté cukety naskládané do zavařovacích sklenic, sterilované v sladkokyselém kořeněném nálevu.

Barevné papriky v oleji

Barevné papriky spařené, nakrájené na čtvrtky, přelité olejem a nakonec zalité octovým nálevem, sterilované.

Celer ve sladkokyselém nálevu

Oloupaný celer nakrájený na plátky nebo nudličky, povařený, pak zavařený v nálevu z cukru, vody, soli a octa.

Cibule v soli

Nadrobno nakrájená prosolená cibule.

Cibulky ve sladkokyselém nálevu

Oloupané cibulky zavařené (sterilované) ve sladkokyselém nálevu.

Cibulový salát

Na kolečka nakrájená cibule, smíchaná s vegetou, zalitá octovým nálevem, sterilovaná.

Cuketové zelí sterilované

Recept na skvělé cuketové zelí zavařené na zimu, které můžeme konzumovat syrové, nebo ohřáté, promíchané s cibulovou jíškou. Cuketové zelí je stále oblíbenější, velké jeho pozitivum je, že nenadýmá. a přitom je moc dobré. Plně nahradí v menu klasické zavařené bílé zelí.

Cuketový salát

Sterilovaný salát z cuket a dalších ingrediencí, vhodný k podávání při grilování.

Cukety ve skle

Co s cuketami, když se nám jich urodí více? Podle tohoto receptu je můžeme uchovat na zimu jako přílohu k pečeným masům, uzenině atd. Na recept použijeme menší, mladé cukety do 30 cm.

Červená řepa s křenem

Nastrouhaná červená řepa spolu s křenem a zalitá sladkokyselým nálevem.

Červená řepa ve sladkokyselém nálevu

Povařená červená řepa nakrájená na kolečka nebo kostičky, proložená kolečky křenu, dochucená fenyklem, zalitá sladkokyselým nálevem, zavařená.

Červené papriky s česnekem a cibulí nakládané v bílém víně

V troubě pod grilem opečené papriky, spařené, oloupané, zbavené jadřinců, nakonec naložené v nálevu z octa, bílého vína, vody a koření spolu s cibulí a česnekem, zavařené.

Česnek nakládaný v soli

Stroužky česneku naložené v soli.

Česnek naložený s citronem

Zavařený česnek v ochuceném nálevu spolu s rozmarýnem a olivovým olejem.

Česnek v oleji

Sterilovaný, naložený česnek můžeme použít všude, kde se hodí čerstvý.

Česnek v oleji II.

V olivovém oleji naložené stroužky česneku spolu s chilli papričkou.

Česnek v pikantním nálevu

Oloupané stroužky česneku naložené v pikantním nálevu z bílého vína, octa, cukru, soli, bobkové listu a dalších ingrediencí.

Česnek ve vinném octě

V pikantním nálevu povařený a pak naložený česnek v celých paličkách.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.