REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

nakládaná, polotovary

Sterilované okurky

Okurky zavařené v sladkokyselém nálevu.

Sterilované okurky po sklenicích

Tento recept se bude hodit, pokud poroste málo okurek a nebude je možné zavařovat ve velkém.

Sterilované papriky – polotovar

Sterilované papriky v octovém nálevu, vhodné jako polotovar k dalšímu použití.

Sterilované papriky plněné zelím a křenem

Tak pokračuji v letošním zavařování. Teď přišly na řadu papriky. Ve skleníku mám opravdu v letošním roce pěknou úrodu, pěstuji ty malé, takové jednohubky. Ale samozřejmě můžete naplnit i ty velké, třeba červené špičaté, ty jsou super. A rozhodně s tím budete mít méně práce, než já s těmi prcky :-) Ale zase se lépe konzumují ty malé. Nechám to na vás …

Sterilované zelí

Nakrouhané červené nebo bílé zelí, chvíli povařené, zalité sladkokyselým nálevem a zavařené.

Sterilovaný celer

Jakmile začne sklizeň celeru, zkuste ho zavařit ve sladkokyselém nálevu. Je to výborná příloha k masitým pečeným pokrmům. Lze použít i do různých salátů. Nevyhazujeme ani jeho nať, ta jde usušit po odtrhnutí ze stonků. Tu pak používáme do polévek, nebo například na posypání uvařených brambor.

Sterilovaný česnek ve sladkokyselém nálevu

Oloupané stroužky česneku vyskládané do zavařovacích sklenic, zalité nálevem a zavařené.

Sterilovaný hrášek s mrkví

Povařený hrášek spolu s mladou mrkví nebo karotkou, smíchaný nebo vyskládaný ve vrstvách, zalitý sladkoslaným nálevem a zavařený.

Sterilovaný hrášek ve sladkokyselém nálevu

V domácnosti konzervujeme mladý hrášek nejčastěji sterilací ve sladkokyselém nálevu, nebo zamražením, případně sušením. Toto je základní recept na sterilovaný hrášek ve sladkokyselém nálevu. V receptu ale najdete link i na hrášek zavařený ve sladkoslaném nálevu!

Sterilovaný chilli česnek v oleji

Stroužky oloupaného česneku přelité olivovým olejem, kořeněné chilli papričkami. Sterilované v malých skleničkách.

Sterilovaný květák

Začíná doba sklizně pozdního květáku. Sterilovaný je pak výborná příloha k masitým pokrmům. Konzervuje se čerstvě sklizený květák, aby se jeho jakost nezhoršila.

Sterilovaný okurkový salát

Plátky okurek naložené ve sladkokyselém nálevu, sterilované.

Sterilovaný okurkový salát II.

Nastrouhané, prosolené okurky smíchané s cukrem, pepřem a octem, zavařené.

Sterilovaný pórek se zázvorem

Pórek je cibulová zelenina v kuchyní hojně využívaná. Vypěstované přebytky lze i sterilovat. Sterilováním pórku, podle tohoto receptu, získáte pikantní chutnou přílohu na zimní časy.

Sterilujeme zelený hrášek

Vyloupaný zelený hrášek, ponořený do vařící vody a pak sterilovaný v nálevu z cukru, vody a soli.

Tykvový kompot

Podušené kostky z tykví a melounu spolu s dalšími ingrediencemi, sterilované.

Zavařená rajčata s cibulí a česnekem

Rajčata zavařená ve sladkokyselém nálevu spolu s cibulí, česnekem a kořením.

Zavařená rebarbora

Povařená rebarbora s cukrem loupanými mandlemi a citronovou šťávou, sterilovaná.

Zavařené fazolky

Zavařené mladé zelené fazolky.

Zavařené feferonky

Vypěstované nebo koupené feferonky buď sušíme, nebo zavaříme do láku. Jako chuťovka k masitým pokrmům jsou vynikající.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.