Oloupané stroužky česneku naložené v pikantním nálevu z bílého vína, octa, cukru, soli, bobkové listu a dalších ingrediencí.
Ingredience:
5 ks | velkých hlaviček česneku |
5 ks | hřebíčků |
4 ks | bobkových listů |
1 ks | chilli papričky |
70 g | cukru |
4 dl | bílého přírodního vína |
1 dl | octa |
4 lžíce | oleje |
2 lžičky | soli |
mletý rozmarýn | |
mletý tymián |
Postup:
1. Česnek si rozebereme na stroužky a oloupeme
2. Do nerezového hrnce si nalijeme víno a ocet, přidáme cukr, všechno koření a sůl, přivedeme k varu, pak vložíme oloupané stroužky česneku a vaříme 3 minuty, poté hrnec přiklopíme pokličkou, sundáme z ohně a česnek necháme alespoň 12 hodin marinovat v chladnu
3. Po době marinování česnek opět v marinádě povaříme 5 minut, pak ho necháme vychladnout a vše přelijeme do větší sklenice, přidáme chilli papričku, nahoru nalijeme olej a zavřeme víčkem
4. Sklenici uložíme do lednice nebo pikantně naložený česnek můžeme už servírovat, podáváme i s nálevem
5. Takto připravený česnek nám vydrží v ledničce několik dní.