REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Česnek v pikantním nálevu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oloupané stroužky česneku naložené v pikantním nálevu z bílého vína, octa, cukru, soli, bobkové listu a dalších ingrediencí.


Ingredience:
5 ksvelkých hlaviček česneku
5 kshřebíčků
4 ksbobkových listů
1 kschilli papričky
70 gcukru
4 dlbílého přírodního vína
1 dlocta
4 lžíceoleje
2 lžičkysoli
mletý rozmarýn
mletý tymián

Postup:

1. Česnek si rozebereme na stroužky a oloupeme
2. Do nerezového hrnce si nalijeme víno a ocet, přidáme cukr, všechno koření a sůl, přivedeme k varu, pak vložíme oloupané stroužky česneku a vaříme 3 minuty, poté hrnec přiklopíme pokličkou, sundáme z ohně a česnek necháme alespoň 12 hodin marinovat v chladnu
3. Po době marinování česnek opět v marinádě povaříme 5 minut, pak ho necháme vychladnout a vše přelijeme do větší sklenice, přidáme chilli papričku, nahoru nalijeme olej a zavřeme víčkem
4. Sklenici uložíme do lednice nebo pikantně naložený česnek můžeme už servírovat, podáváme i s nálevem
5. Takto připravený česnek nám vydrží v ledničce několik dní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy