REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kompot z angreštu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta chutného kompotu z agreštu, den naloženého v cukrovém roztoku, pak zavařeného ve sklenicích. Skvělá příloha například k pečeným vinným klobáskám servírovaným s bramborovou kaší.


Ingredience:
1 kgangreštu, celých zralých kuliček
400-450 gcukru krystal
1 lvody
sklenice na zavařování s víčky

Postup:

1. Angrešt zbavený okvětí a stopek důkladně propláchneme, nejlépe pod studenou tekoucí vodou, každou kuličku propíchneme vidličkou
2. Takto připravený angrešt zalijeme studenou vodou oslazenou cukrem a necháme 24 hodin luhovat, aby angrešt „nasál“ cukr
3. Oslazené kuličky angreštu nejlépe děrovanou naběračkou vytáhneme z cukrového roztoku, urovnáme do vyvařených sklenic, zalijeme cukerným roztokem (ve kterém se angrešt máčel), sklenice důkladně uzavřeme
4. Sterilujeme při teplotě 85 °C tak 20-25 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy