Mok má být zlatookrové barvy, nepříliš světlý ani tmavě hnědý. Při ochutnávání, kdy jej „poválíme” po jazyku a patře pocítíme typickou chuť i vůni (buket).
Příslušná novela zákona (216/2 000 Sb.) definuje burčák jako částečně prokvašený hroznový mošt obsahující nejméně 1 % (objemové) alkoholu. Podle zákona č. 215/2006 Sb. (zákon o vinohradnictví a vinařství), lze burčák prodávat pouze v období od 1.8. – 30.11 příslušného roku. Správně by měli burčák prodávat prodejci, kteří mají viditelně uveden jeho původ – tj. vinaře a odrůdu vína. Burčák smí být nabízen pouze v případě, jestliže pochází výlučně z vinných hroznů, které byly sklizeny a zpracovány na území České republiky. Pokud tomu tak není, musí být označen jako částečně zkvašený hroznový mošt.