REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře grilované na rožni grilu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na rožni (jehle) grilu zajištěná celá kuřata, den předem napíchaná lákem, druhý den grilovaná, za pomalého otáčení rožně, potíraná marinádou.


Ingredience:
2-3 ksstroužky česneku
1-2 lžícegrilovacího koření (nebo jiné, oblíbené)
Ostatní:
vhodný gril s rožněm a poklopem
jehla s injekční stříkačkou, štětec na potírání, nejlépe dřevěné uhlí
1 dlsvětlého piva
1 dlslunečnicového oleje
Ostatní:
na 1 kg masa 2 g soli (vrchovatá lžíce)
1/2 lžičkymletého pepře
1/2 lžičkymleté pálivé čerené papriky
1/2 lžícemleté sladké čerené papriky
1/2 lžícemletého kmínu
1 lvody
Na nálev na napíchání:
2 kscelá chlazená kuřata
Rozpis na 8 porcí:

Postup:

1. Omytá kuřata osušíme a injekční stříkačkou napícháme lákem veškerou svalovinu, kuřata pak dáme do lednice a necháme nejméně 2 hodiny, nejlépe však do druhého dne, odležet, do odleželých kuřat zevnitř vetřeme sůl
2. Nálev na napíchání doplníme o prolisovaný česnek, pivo, olej a grilovací, nebo jiné oblíbené koření, promícháme, připravenou marinádou pak potřeme kuřata dobře zajištěná na rožni
3. Rožeň s kuřaty umístíme na gril v momentě, kdy máme důkladně rozpálené uhlíky, poklop zaklopíme (úplně, nebo částečně, záleží na typu grilu) a grilujeme při teplotě mezi 130-150 °C, podle druhu grilu, velikosti kuřat, počasí … grilujeme kuřata, za stálého pomalého otáčení, tak 120-150 minut, kuřata také po 15-20 minutách hojně potíráme marinádou
4. Hotová grilovaná kuřata sundáme z grilu, po chvíli i z rožně, rozčtvrtíme je a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy