REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře grilované na plechovce piva

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opravdu jak název říká, menší kuře posazené na plechovce piva, grilované pod poklopem grilu dozlatova.


Ingredience:
1 kskuřete o váze 1,5-2 kg
1 ksplechovky piva 0,33 l
1/4 kscitrónu
2 lžičkysladké papriky
2 lžičkytmavého třtinového cukru
2 lžičkysoli
1 lžičkapráškové hořčice
1/2 lžičkysušeného tymiánu
1/4 lžičkysušeného česneku
1/2 lžičkymletého černého pepře
2 lžícemásla

Postup:
  1. V misce smícháme cukr, papriku, pepř, hořčici, tymián, česnek a sůl
  2. Odlijeme 1/2 piva a do druhé poloviny, v plechovce, naopak přidáme jednu lžičku sypké kořenící směsi (pozor, pivo napění!)
  3. Očištěné, omyté kuře necháme oschnout, pak do břišní dutiny dáme lžičku kořenící směsi, zvenku kuře potřeme máslem a posypeme zbývajícím kořením
  4. Okořeněné kuře nasadíme břišní dutinou na plechovku piva, tak, aby váha byla na stehnech a plechovce, křídla přetočíme dozadu
  5. Krk kuřete ucpeme čtvrtkou citrónu, aby neunikala žádná pára
  6. Kuře postavíme na gril s poklopem a grilujeme 90-120 minut, během grilování ho poléváme zbylým pivem.
Doporučení:

Stejným způsobem můžeme kuře upéci v troubě při teplotě kolem 180 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů na džemy a marmelády

Džem má řidší konzistenci a většinou obsahuje celé kousky ovoce. Marmeláda je tužší a připravujeme ji z hodně vyzrálého ovoce, které buď prolisujeme strojkem na ovoce, nebo rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Takže stručně: džem se vaří z celého nebo na kousky nakrájeného ovoce, základem marmelády je ovocný protlak (prolisované ovoce). Ale dost teorie! Přinášíme vám ty nejlepší recepty na džemy a marmelády z naší databáze. Tady jsou.

číst dále ...

Vinařské stezky a cyklostezky

Teplé letní počasí přímo vyzývá k pohybu a aktivně strávenému času. Za vínem, sportem a nádhernou přírodou se vydejte na jižní Moravu, kde najdete několik vinařský stezek a cyklostezek. Tato unikátní 1 200 km dlouhá síť značených cyklostezek protkává území všech jihomoravských vinařských podoblastí. Trasy jednotlivých okruhů jsou perfektně zpracovány do map s informacemi o jejich délce, výškovém profilu a stavu povrchu. Nenechte krásy Moravy dlouho čekat a vydejte se vstříc krásám přírody a vína.

číst dále ...

Kulaté 3D dorty – veselé i elegantní, každý si najde ten svůj

Pomalu ubíhající karanténu jsme si krátili pečením a vařením, a tak není divu, že už nás klasické dorty začaly trochu nudit. Pokud zrovna chystáte oslavu, inspirujte se našimi zábavnými 3D dorty. Všechny jsou kulaté, a přitom každý úplně jiný.

číst dále ...

Libujete si v opalování? Pak můžete mít nedostatek vitamínu D i v létě

Také jste se celou zimu těšili na léto, až doplníte vitamín D ze sluníčka? Potom vás možná zklameme. Krásně opálená kůže totiž v přijímání „déčka“ ze slunečních paprsků může být na škodu.

číst dále ...

Tančící, Teddy i Zlatý: Mezinárodní den gumových medvídků je po roce opět tu

Léto je tu a s ním i prázdniny plné zábavy. Zpestřete si tyto dny a 15. července oslavte Mezinárodní den gumových medvídků, kteří se po generace těší oblibě po celém světě. Významný je tento rok především pro Haribo, největšího výrobce želatinových bonbonů, které letos slaví 100 let od svého založení. Znáte všechny medvídky, kteří patří do jeho rodiny?

číst dále ...

Ryba je perfektní surovina na léto. Víte, jak na ni?

Dříve lidi jedli vše, co vypěstovali nebo ulovili. Jednou z nejdůležitějších potravin byla právě ryba. Výzkumy potvrzují, že všichni, kteří je pravidelně konzumují, vykazují lepší zdravotní stav než ti, kteří se jim vyhýbají. Češi bohužel patří spíše do té druhé skupiny. Nesníme ani čtvrtinu evropského ročního průměru. Přitom kvalita našich ryb je opravdu vysoká. Své TOP postavení si u nás udržuje tradiční kapr. O sladkovodních rybách prozradil Akademii kvality mnoho zajímavostí Ing. Martin Urbánek, Ph.D., zástupce ředitele Rybářského sdružení České republiky.

číst dále ...

Trend léta 2020 – Nealkoholické víno podporující trávení

Stále více a více se dostává do popředí trend nealkoholických nápojů a poptávka po nich se zvyšuje a nabírá na obrátkách. Pokud i vy milujete chuť vína, ale z nějakého důvodu nechcete nebo nemůžete pít alkohol, určitě vyzkoušejte skvělé nealkoholické víno z oblíbeného vinařství Vinselekt Michlovský. Může vás doprovázet kdykoliv během dne a hodí se na každou příležitost. Sklenka k obědu navíc podpoří i vaše trávení.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy