REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře Grand Marnier

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další recept z dílny šéfkuchaře pana Zdeňka Pohlreicha. Porce kuřete marinované v marinádě Grand Marnier, grilované na roštu venkovního grilu.


Ingredience:
1 kscelého kuřete
alobal nebo potravinářská fólie
Na marinádu:
60 mllikéru Grand Marnier
30 mlčerstvě vymačkané šťávy z limetky
30 mlsójové omáčky
60 gmedu
30 gna velmi jemno nasekaného zázvoru
30 gnasekané čerstvé bazalky
10 gnastrouhané pomerančové kůry
2 ksjarní cibulky
1 kschilli papričky
špetka soli

Postup:

1. Nejprve si připravíme marinádu, jarní cibulku nakrájíme na jemno, chilli papričku zbavenou jadřince nasekáme na drobno, likér smícháme se sójovou omáčkou, medem, pomerančovou kůrou, chilli papričkou a jarní cibulkou, dochutíme nasekanou bazalkou, zázvorem a solí, zamícháme
2. Marinádu rozdělíme na dvě poloviny, jednu část si necháme na přelití hotových porcí, druhou polovinu marinády dáme do mísy a vymácháme v ní naporcované kuře (několikrát kusy masa v marinádě otočíme, aby se dostala všude)
3. Mísu zakryjeme alobalem nebo fólií a dáme do lednice na několik hodin marinovat
4. Gril rozpálíme na střední žár, jednotlivé porce kuřete položíme na rošt grilu kůží dolů, zaklopíme víkem a grilujeme 12 minut, potop maso otočíme, grilujeme dalších 12 minut, během pečení maso potíráme zbylou marinádou
5. Hotové porce kuřete dáme na talíře a přelijeme druhou polovinou marinády Grand Marnier.

Doporučení:

Že je kuře hotové poznáme, když zapíchnete vidličku hluboko do masa 
a vytékající šťáva bude čirá.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy