Opražená strouhanka vytvoří na klasech bezchybnou křupavou krustu, koriandr je kouzelně provoní a nakyslý dip z jogurtu a limety dovedou každé sousto k dokonalosti.
Ingredience:
Na porci pro 4 osoby budete potřebovat: | |
4 ks | předvařené kukuřičné klasy |
150 g | Bílého selského jogurtu Hollandia |
100 g | másla |
80 g | kukuřičné strouhanky |
1 hrst | čerstvého koriandru |
šťáva z půlky limetky | |
sůl |
Postup:
- Nejprve si na suchou rozpálenou pánev vsypeme strouhanku a pražíme asi 10 minut, poté ji necháme vychladnout a smícháme s nasekaným koriandrem, když máme směs na posyp hotovou, přesuneme se ke kukuřicím
- Klasy položíme na gril a za pomalého otáčení grilujeme 10 – 15 minut
- Mezitím, co se kukuřice griluje, umícháme z jogurtu a limetkové šťávy dip
- Před podáváním kukuřice potřeme máslem, obalíme v bylinkové strouhance a osolíme, při jídle pak namáčíme do jogurtového dipu.
Gurmáni dobře vědí, že místo kukuřičné strouhanky chutná skvěle i japonská strouhanka panko. Grilovat můžete i doma, v mikrovlnné a elektrické troubě bývají speciální grilovací programy. Využít můžete i raclette nebo panini gril. Speciálně u raclette grilu můžete využít spodní stranu ohřevné desky a na lopatičkách si rozpustit máslo nebo sýr na fondue.