REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované kukuřičné klasy s jogurtovým dipem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opražená strouhanka vytvoří na klasech bezchybnou křupavou krustu, koriandr je kouzelně provoní a nakyslý dip z jogurtu a limety dovedou každé sousto k dokonalosti.


Ingredience:
Na porci pro 4 osoby budete potřebovat:
4 kspředvařené kukuřičné klasy
150 gBílého selského jogurtu Hollandia
100 gmásla
80 gkukuřičné strouhanky
1 hrstčerstvého koriandru
šťáva z půlky limetky
sůl

Postup:
  1. Nejprve si na suchou rozpálenou pánev vsypeme strouhanku a pražíme asi 10 minut, poté ji necháme vychladnout a smícháme s nasekaným koriandrem, když máme směs na posyp hotovou, přesuneme se ke kukuřicím
  2. Klasy položíme na gril a za pomalého otáčení grilujeme 10 – 15 minut
  3. Mezitím, co se kukuřice griluje, umícháme z jogurtu a limetkové šťávy dip
  4. Před podáváním kukuřice potřeme máslem, obalíme v bylinkové strouhance a osolíme, při jídle pak namáčíme do jogurtového dipu.
Doporučení:

Gurmáni dobře vědí, že místo kukuřičné strouhanky chutná skvěle i japonská strouhanka panko. Grilovat můžete i doma, v mikrovlnné a elektrické troubě bývají speciální grilovací programy. Využít můžete i raclette nebo panini gril. Speciálně u raclette grilu můžete využít spodní stranu ohřevné desky a na lopatičkách si rozpustit máslo nebo sýr na fondue.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy