REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

nakládání zeleniny, bylinek


Babiččiny okurky

Nakládané křupavé okurky, sterilované.

Barevné cuketové řezy

Plátky zelené a žluté cukety naskládané do zavařovacích sklenic, sterilované v sladkokyselém kořeněném nálevu.

Barevné papriky v oleji

Barevné papriky spařené, nakrájené na čtvrtky, přelité olejem a nakonec zalité octovým nálevem, sterilované.

Celer ve sladkokyselém nálevu

Oloupaný celer nakrájený na plátky nebo nudličky, povařený, pak zavařený v nálevu z cukru, vody, soli a octa.

Celerový salát se zázvorem

Ve vrstvách vyskládaný celer, spolu se zázvorem a cibulí, zalitý nálevem, povařený, nakonec promíchaný sterilovaný v zavařovacích skleničkách.

Celoroční kvašáky

Pokud kvašáky podle tohoto receptu nesníte, vydrží vám až do nové sklizně.

Cibule v soli

Nadrobno nakrájená prosolená cibule.

Cibulky ve sladkokyselém nálevu

Oloupané cibulky zavařené (sterilované) ve sladkokyselém nálevu.

Cibulový salát

Na kolečka nakrájená cibule, smíchaná s vegetou, zalitá octovým nálevem, sterilovaná.

Cuketová čalamáda

Domácí čalamáda z cuket, zelených rajčat, červených paprik a dalších ingrediencí, sterilovaná.

Cuketový salát

Sterilovaný salát z cuket a dalších ingrediencí, vhodný k podávání při grilování.

Cukety nakládané v oleji

Na plátky pokrájené cukety přelité horkým octem, ochucené kořením, feferonkou a česnekem, pak naložené do oleje. Takto naložené cukety můžeme podávat jako salát, přílohu k masu, nebo dále použít dle příslušných receptur.

Čalamáda bez zavařování

Nejlepší čalamáda, kterou děláme už 30 let! Čalamáda, takto naložená, vydrží rok, pokud ji dříve nezkonzumujeme.

Čalamáda s houbami

Další variace na čalamádu z červeného zelí, mrkve, celeru, červené papriky …. a hub.

Čalamáda s houbami a kečupem

Podušená zelenina smíchaná s uvařenými houbami a kečupem, sterilovaná.

Čalamáda sestřenky Dany

Z podhůří Orlických hor chutná čalamáda.

Čalamáda z cuket

Na nudličky nakrájená zelenina, promíchaná, sterilovaná.

Čalamáda z cuket s kečupem

Do měkka povařená pikantní směs z kostiček cukety, papriky, cibule, nastrouhané mrkve, sladkého a ostrého kečupu, worcesterské a sójové omáčky.

Čalamáda z cukety a další zeleniny

Zeleninová čalamáda z cuket, paprik, mrkve, cibule a dalších ingrediencí, sterilovaná.

Čalamáda z červené řepy a zelí

Pikantní čalamáda ze zelí, cibule a červené řepy.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy