nakládání zeleniny, bylinek
Americké okurky
Neboli nakládané okurkové řezy jsou skvělým způsobem, jak zužitkovat přerostlé okurky. Stejně dobré jsou i z mladých cuket.
Babiččiny okurky
Nakládané křupavé okurky, sterilované.
Barevné cuketové řezy
Plátky zelené a žluté cukety naskládané do zavařovacích sklenic, sterilované v sladkokyselém kořeněném nálevu.
Barevné papriky v oleji
Barevné papriky spařené, nakrájené na čtvrtky, přelité olejem a nakonec zalité octovým nálevem, sterilované.
Celer ve sladkokyselém nálevu
Oloupaný celer nakrájený na plátky nebo nudličky, povařený, pak zavařený v nálevu z cukru, vody, soli a octa.
Celerový salát se zázvorem
Ve vrstvách vyskládaný celer, spolu se zázvorem a cibulí, zalitý nálevem, povařený, nakonec promíchaný sterilovaný v zavařovacích skleničkách.
Celoroční kvašáky
Pokud kvašáky podle tohoto receptu nesníte, vydrží vám až do nové sklizně. Nevěříte? Vyzkoušejte právě tento recept!
Cibule v soli
Nadrobno nakrájená prosolená cibule.
Cibulky ve sladkokyselém nálevu
Oloupané cibulky zavařené (sterilované) ve sladkokyselém nálevu.
Cibulový salát
Na kolečka nakrájená cibule, smíchaná s vegetou, zalitá octovým nálevem, sterilovaná.
Cuketová čalamáda
Domácí čalamáda z cuket, zelených rajčat, červených paprik a dalších ingrediencí, sterilovaná.
Cuketová čalamáda II.
Nevíte, co připravit k večeři, nebo čím oživit grilované maso? Vyrostla vám na zahradě cuketa, nebo jste jich dostali od sousedů hned několik? Ideální chvíle připravit si dokonalou cuketovou čalamádu. A že vám cuketa nevoní? Takhle jste ji ještě nejedli! Vynikající je ke grilovanému masu, k domácímu burgeru i na topinky.
Cuketová čalamáda III.
Čalamády jsou skvělé pod maso, jako příloha ke grilovaným pokrmům, ale dají se využít i jinak. Vyzkoušejte tento nový recept od Labety na cuketovou čalamádu, kterou si jistě oblíbíte.
Cuketový salát
Sterilovaný salát z cuket a dalších ingrediencí, vhodný k podávání při grilování.
Cukety nakládané v oleji
Na plátky pokrájené cukety přelité horkým octem, ochucené kořením, feferonkou a česnekem, pak naložené do oleje. Takto naložené cukety můžeme podávat jako salát, přílohu k masu, nebo dále použít dle příslušných receptur.
Čalamáda bez zavařování
Nejlepší čalamáda, kterou děláme už 30 let! Čalamáda, takto naložená, vydrží rok, pokud ji dříve nezkonzumujeme.
Čalamáda s houbami
Další variace na čalamádu z červeného zelí, mrkve, celeru, červené papriky …. a hub.
Čalamáda s houbami a kečupem
Podušená zelenina smíchaná s uvařenými houbami a kečupem, sterilovaná. Skvělá nejen jako příloha, ale hodí se také na topinky, pod maso apod.
Čalamáda sestřenky Dany
Z podhůří Orlických hor chutná čalamáda.
Čalamáda z cuket
Na nudličky nakrájená zelenina, promíchaná, sterilovaná.
reklama