REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

nakládání zeleniny, bylinek


Pikantní cuketová příloha

Nastrouhaná dužina cukety dochucená cibulí, solí, česnekem, pepřem, octem a hořčicí, povařená, nakonec sterilovaná.

Pikantní cuketový salát – nakládaný

Ostrý sterilovaný salát z cuket, kozích rohů a dalších ingrediencí, vhodný například jako příloha k pečenému nebo grilovanému masu.

Pikantní červená řepa

Plátky povařené červené řepy naložené ve sladkokyselém nálevu s feferonkami a cibulí.

Pikantní fazolové lusky

Fazolové lusky sterilované v sladkokyselém nálevu spolu s česnekem, pepřem a koprem.

Pikantní kvašáky

Roky vyzkoušený recept na dobře ochucené kvašené okurky.

Pikantní nakládané okurky

Grilovačka je v plném proudu, ale vám stále na stole něco chybí? Pikantní okurky! Tato pochoutka doplní každé grilované maso a je skvělá i k posezení u dobře vychlazeného pivečka. Věřte, nebo ne, příležitostí, kdy sáhnout po pikantních okurkách, bude přibývat. Zavařte si tak pro jistotu o pár skleniček navíc… rozhodně tím potěšíte i případné návštěvy.

Pikantní papriková pasta

Výborná pasta ostřejší chuti vhodná k pečeným klobásám, masu, ale i na dochucování omáček. Jde o sterilovaný produkt z masitých paprik, česneku, oleje, cukru, octa ….

Pikantní sterilované americké okurky

Super pikantní okurkové řezy podle tohoto receptu můžete připravit z polních okurek nebo hadovek, je to jedno.

Plněné chilli papričky

Upečené chilli papričky plněné fetou, ančovičkami a kapary, zalité olejem, zavíčkované, skladované v lednici.

Rajčata s cibulí

Rajčata zavařená v sladkokyselém nálevu s cibulí, česnekem a kořením.

Rajčata s česnekem a feferonkou

Naložená rajčata s česnekem, feferonkou, bílým pepřem a lístky bazalky, zavařená.

Rajčata ve sladkokyselém nálevu

V celku zavařená červená rajčata, zalitá sladkokyselým nálevem.

Rajčatová omáčka – Sugo Pomodoro

Rajčatový základ, který se hodí nejen na pizzu, ale i do spousty dalších pokrmů, hned ve dvou variantách přípravy (pomalý i klasický hrnec).

Rajčatový protlak

Když se urodí rajčat více než je zdrávo pak nezbývá než je zpracovat například jako protlak, ten pak můžeme dále použít dle příslušných receptur.

Recept na kvašené pickles

Pickles je vlastně naložená zelenina v octovém nebo solném nálevu velmi oblíbená v USA a Anglii. Tento recept je však na kvašené pickles.

Reveňový kompot

Reveň kadeřavá, nebo také rebarbora naložená ve vlastní šťávě a cukru, zavařená.

Růžičková kapusta ve sladkokyselém nálevu

Kuličky růžičkové kapusty povařené v mírně osolené vodě, naskládané do sklenic spolu s cibulí a kořením, zalité sladkokyselým nálevem, sterilované.

Růžičková kapusta ve slaném nálevu

Povařené růžičky kapusty zalité slaným nálevem, zavařené.

Růžičková kapusta ve slaném nálevu

Povařené růžičky kapusty, zalité slaným nálevem, sterilované.

Rychlé močáky

Ráno je uděláte a večer je můžete servírovat! Rychlo močáky jsou sice mírně “rozblemtlé” konzistence, ale chuť mají výbornou. K uzenému a vínku je to skvělá pochutina.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy