REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okurkový salát na zimu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nastrouhané okurky zalité sladkokyselým nálevem, sterilované, vhodné jako příloha v zimních měsících.


Ingredience:
5 kgokurek salátovek
2 lžícesoli
Na nálev:
1,75 lvody
3 dclcukru
3 dclocta
1 lžičkamletého pepře

Postup:

1. Omyté okurky oloupeme, nastrouháme, posypeme solí a necháme 3-5 hodin stát
2. Připravíme si nálev; vodu smícháme s octem, přidáme cukr, vše přivedeme k varu, ale dále již nevaříme
3. Okurky scedíme, přendáme do zavařovacích sklenic a přelijeme vychladlým nálevem, až teď je mírně okořeníme mletým pepřem
4. Sterilujeme 10 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Recept zveřejnila na našem facebooku paní Alena Honková.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy