REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okurkové řezy v octovém roztoku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilované řezy z větších okurek přes noc naložené v roztoku a uložené v kameninové nádobě. Druhý den zalité stejným nálevem a zavařené 10-15 minut.


Ingredience:
čerstvé větší okurky
hořčičné semínko
cibule
Nálev:
2/3 locta (8%)
1/3 lvody
30 gsoli
20 gpískového cukru
4 kscelého pepře
2 ksnového koření
1 ksbobkového listu
špetka tymiánu
případně kopr

Postup:

1. Okurky omyjeme a nakrájíme na kolečka nebo klínky
2. Vložíme do kameniny nebo porceláné nádoby 3. Zalijeme vřelým nálevem (připraveným svařením vody, octa, soli, cukru, pepře, nového koření, bobkového listu a tymiánu); necháme do druhého dne uležet
4. Pak zeleninu scedíme a odkapaný nálev znovu svaříme
5. Poté jej necháme vychladnout
6. Okurky rovnáme do sklenic, proložíme cibulí a hořčičnými semínky, která jsme opláchli, případně přidáme i čerstvý kopr
7. Zalijeme studeným vývarem a uzavřeme víčky
8. V zavařovacím hrnci sterilujeme (ve sklenicích Omnia) takto: obsah 07,7 – 0,9 l po dobu 15 minut, sklo o objemu 0,5 l jen 10 minut.
9. Po této době sklenice ochladíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy