REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okurky “rychlovky”

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlovky připravujeme z větších okurek kolem 10 cm, můžeme zpracovat i větší plody a plníme větší sklenice od 2-4 litrů. Okurky můžeme konzumovat již po 2-3 dnech po větším proniknutí nálevu do okurek.


Ingredience:
3 kgokurek
10 kskuliček celého pepře
6 kskuliček nového koření
4 ksbobkové listy
1 kskousek křenu
1 ksfefronky
1 ksmrkve
1 kscibule
1 lžícehořčičného semínka
snítky kopru
Na nálev:
1,2 lvody
0,4 locta
300 gcukru
150 gsoli
10 ksspolarinů

Postup:

1. Na dno sklenice nasypeme hořčičné semínko, přidáme kolečka cibule, mrkve a křenu
2. Okurky při plnění prokládáme koprem, cibulí a mrkví, přidáme bobkový list a ostatní koření, kousky feferonky
3. Obsah naplněné sklenice upevníme dřevěnými vzpěrami a zalijeme horkým lákem
4. Zalitou sklenici povážeme polyetylénovou folií nebo celofánem a necháme pozvolna chladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy