REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

nakládání zeleniny, bylinek


Nakládané zelí a řepa

Nastrouhané zelí promíchané s kostičkami povařené červené řepy a cibulí, zalité nálevem, po odležení sterilované. Směs skvělá jako příloha k různě upraveným masům.

Nakládané zelí podle posluchačky Věry Pulerové

Zajímavá varianta přípravy kysaného zelí podle posluchačky Českého rozhlasu Brno z pořadu Apetýt s Marcelou Antošovou.

Nakládání cuket

Sterilace zeleniny, nakládáme cukety.

Nakládání paprik (nudličky)

Nálev na sterilaci zeleniny

Nakládání rajčat

Nálev na sterilaci zeleniny.

Nakládaný celer (plátky)

Nálev na sterilaci zeleniny

Nakládaný česnek

Stroužky česneku naložené v sladkokyselém nálevu, svařené, naplněné do zavařovacích sklenic, zalité olejem.

Nakládaný česnek II.

Podáváme jako ostrou pochutinu k masitým pokrmům. Recept můžeme použít na podzim, po sklizni a využít menší nebo poškozené hlavičky česneku. Lze zavařit i na jaře, když česnek začíná vyšeptávat a nechceme o něj přijít, sice nemá takovou sílu, jako z podzimní sklizně, ale drcené feferonky mu dají říz.

Nakládaný česnek marinovaný

V nálevu povařené stroužky česneku, 12 hodin marinované, znovu svařené, nakonec naložené v oleji.

Nakládaný česnek v octovém nálevu

Nakládaný česnek v rýžovém nebo vinném octu.

Nakládaný česnek v soli

Česnek konzervovaný podle tohoto receptu vydrží ve sklenicích cca půl roku. Hodí se na dochucení omáček, polévek, na potírání masa …

Nakládaný česnek ve vinném nálevu

Stroužky česneku sterilované v nálevu z bílého vína, cukru a dalších ingrediencí.

Nakládaný hrášek

Nálev na sterilaci zeleniny.

Nakládaný křen

Chutná příloha k vařeným, pečeným, grilovaným a dušeným masům.

Nakládaný květák

Sterilace zeleniny, tentokrát nakládáme květák.

Nakládaný květák ve sladkokyselém pikantním nálevu

V ostřejším sladkokyselém nálevu naložené růžičky květáku skvělé jako příloha k pečeným či grilovaným masům.

Nakládaný meloun

Skvělá pochutina k oslavám, které se neobejdou bez alkoholu, nebo se hodí po prohýřené noci. Překvapí pikantní a ostrou chutí. Recept je ze Slovenska. K nakládání je nejvhodnější nedozrálý meloun s růžovou dužninou.

Nakládaný okurkový salát

Zavařené plátky okurek, koleček cibule a koření, zalité sladkokyselým nálevem.

Nakládaný salát z červené řepy

Sterilovaný salát z červené řepy, cibule a dalších ingrediencí.

Nakládaný šťovík

Šťovík se hodí především do polévek. Na zimu si ho můžeme naložit do tuku a pak sterilovat.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy