REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pampeliškové falešné kapary

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naložená poupata pampelišek do soli a octa chutnají jako pravé kapary, proto je použijeme všude tam, kde najdeme v receptech pravé kapary. Takto naložené vydrží velmi dlouho!


Ingredience:
250 g a vícemladých poupat pampelišek, ještě pevně uzavřených
voda na uvaření poupat
ocet
sůl
malé zavařovací skleničky s uzávěrem

Postup:

1. Malá poupata pampelišek opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak je nasypeme do vody a přivedeme k varu, dále ale nevaříme, ihned po dosáhnutí varu je sundáme ze zdroje tepla, přecedíme a necháme usušit na hadrové utěrce
2. Povařená, usušená poupata skládáme ve vrstvách do skleniček, každou vrstvu posypeme solí
3. Plné sklenice zalijeme čistým octem, dobře uzavřeme víčky a necháme v chladu a temnu několik dní uležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy