REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Papriková pomazánka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomleté červené papriky a feferonky, povařené s cukrem, octem, olejem a přípravkem Deko, skladované ve sklničkách.


Ingredience:
2,5 kgčervených paprik
6 ksfeferonek
3 lžícecukru
2 dloleje
1 dlocta
1 balíčekpřípravku Deko
1/2 sáčkupetosy

Postup:

1. Očištěnou, jadřinců zbavenou zeleninu pomeleme na masovém strojku
2. Přidáme cukr, ocet, olej a přípravek Deko, vše pozvolna vaříme asi 60 minut, těsně před dovařením do směsi zapracujeme petosu
3. Hotovou pomazánku ještě teplou naplníme do skleniček, dobře uzavřeme víčky a uložíme v chladnu.

Poznámka:

Petosa – Tato značka byla známa hospodyním v minulém století. Jedná se o želírovací prostředek určený na zavařování. Zajišťoval zhoustnutí marmelád, džemů … Dnes ji můžeme nahradit výrobky typu: Želírfix, Gelfix, Pektogel …Deko – Kořenící přípravek k nakládání okurek, zeleniny a hub.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy