Pažitkový aromatizovaný olej, který můžeme použít na dochucení nejrůznějších salátů, ale i omáček, pomazánek a dalších pokrmů.
Ingredience:
čerstvá pažitková nať | |
slunečnicový olej | |
vhodné sklenice s víčky |
Postup:
- Pažitku opláchneme, necháme okapat pak ji nadrobno nakrájíme.
- Naplníme do skleniček, mírně upěchujeme a zalijeme olejem, chvíli necháme stát, až se olej vsákne do pažitky.
- Sklenice dolijeme olejem až po okraj.
- Skleničky uzavřeme víčkem a skladujeme v lednici, než obsah spotřebujeme.
Pažitka v oleji si zachová svoji chuť a získáme aromatizovaný olej, který můžeme použít na dochucení různých salátů, naloženou pažitku používáme do omáček, pomazánek, salátů, mletých mas, polévek atd.