REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pažitka v oleji

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pažitkový aromatizovaný olej, který můžeme použít na dochucení nejrůznějších salátů, ale i omáček, pomazánek a dalších pokrmů.


Ingredience:
čerstvá pažitková nať
slunečnicový olej

Postup:

1. Pažitku, opláchneme, necháme okapat a nadrobno nakrájíme
2. Naplníme do skleniček, mírně upěchujeme a zalijeme olejem, chvíli necháme stát, až se olej vsákne do pažitky
3. Potom dolijeme olejem až po okraj
4. Skleničky uzavřeme víčkem a skladujeme v lednici, než spotřebujeme.

Doporučení:

Pažitka v oleji si zachová svoji chuť a získáme aromatizovaný olej, který můžeme použít na dochucení různých salátů, naloženou pažitku používáme do omáček, pomazánek, salátů, mletých mas, polévek atd.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy