REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný losos s cukrovým přelivem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filety z lososa potřené cukrovou marinádou, ugrilované dozlatova.


Ingredience:
4-6 porcífilet z lososa (á 150-200 g)
4 lžícedijonské hořčice
3 lžícesvětlého hnědého cukru
2 vrchovaté lžícemásla
2 lžíceolivového oleje
2 lžícesójové omáčky
1 lžícena jemno nastrouohaného čerstvého zázvoru
nejlépe čerstvě namletý černý pepř
hrubozrnná sůl
Rozpis na 4-6 porcí:

Postup:

1. Nejprve si připravíme marinádu; v malém hrnci na středním zdroji tepla rozehřejeme cukr, med a máslo, cukrovou hmotu sundáme z ohně a přimícháme hořčici, olej, sójovou omáčku a nastrouhaný zázvor, zamícháme a necháme vychladnout
2. Gril necháme důkladně rozpálit, mřížky potřeme slaninou nebo tukem
3. Filety s kůží potřeme olejem, osolíme a okořeníme pepřem a kůží dolů dáme na gril, povrch potřeme cukrovou marinádou, po 4-5 minutách plátky ryby otočíme a maso dogrilujeme dozlatova (v případě, že filety lososa máme bez kůže, po osolení a okořenění pepřem potřeme jednu stranu filet olejem, touto stranou je vložíme na gril a chvíli opékáme, vrchní část masa potřeme marinádou, pak lososa otočíme a potřeme i opečenou část ryby)
4. Porce ugrilovaného lososa ihned podáváme nejlépe s čerstvým, na grilu opečeným pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy