Filety lososa grilované na roštu grilu, nebo na racletu nebo doma jen na pánvi spolu s vařeným chřestem a trsy cherry rajčátek, servírované s Hellmann´s Tatarská omáčka Delikátní.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | porce lososa cca po 180 g i s kůží (bez šupin) |
4 ks | trsy cherry rajčátek po cca 3-4 kuličkách |
1 ks | svazek bílého a zeleného chřestu |
2 lžíce | oleje |
1 sklenice | Hellmann´s Tatarská omáčka Delikátní |
nasekaná pažitka | |
citron k podávání | |
citronová šťáva | |
pepř | |
cukr | |
sůl |
Postup:
- Lososa osolíme, opepříme a opečeme na venkovním roštu grilu, na racletu nebo doma jen na pánvi s rozehřátým olejem, nejprve jej položíme kůží dolů, a čekáme, až bude dozlatova a dokřupava, poté otočíme a necháme lehce dopéct, uvnitř musí zůstat růžový, nepropečený
- Sundáme ze zdroje tepla a necháme 3 minuty odpočinout, posypeme pažitkou
- Chřest uvaříme pouze do poloměkka ve vroucí osolené, lehce oslazené vodě s citronovou šťávou, vyjmeme a na krátkou chvilku vložíme do pánve, kde se griloval losos (nebo na rošt na oheň), a opečeme, spolu s chřestem vložíme do pánve nebo na rošt grilu trsy cherry rajčátek a také je opečeme
- Kousky lososa namáčíme do Hellmann´s Tatarské omáčky Delikátní, která nám lososa skvěle dochutí a podáváme s chřestem a cherry rajčátky.
Při venkovní grilovačce si chřest uvaříme dopředu doma, pak ho již jen venku na grilu opečeme a tím ohřejeme.
Poznámka:Zdroj: www.hellmanns.cz