REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný losos s chřestem a cherry rajčátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filety lososa grilované na roštu grilu, nebo na racletu nebo doma jen na pánvi spolu s vařeným chřestem a trsy cherry rajčátek, servírované s Hellmann´s Tatarská omáčka Delikátní.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksporce lososa cca po 180 g i s kůží (bez šupin)
4 kstrsy cherry rajčátek po cca 3-4 kuličkách
1 kssvazek bílého a zeleného chřestu
2 lžíceoleje
1 skleniceHellmann´s Tatarská omáčka Delikátní
nasekaná pažitka
citron k podávání
citronová šťáva
pepř
cukr
sůl

Postup:
  1. Lososa osolíme, opepříme a opečeme na venkovním roštu grilu, na racletu nebo doma jen na pánvi s rozehřátým olejem, nejprve jej položíme kůží dolů, a čekáme, až bude dozlatova a dokřupava, poté otočíme a necháme lehce dopéct, uvnitř musí zůstat růžový, nepropečený
  2. Sundáme ze zdroje tepla a necháme 3 minuty odpočinout, posypeme pažitkou
  3. Chřest uvaříme pouze do poloměkka ve vroucí osolené, lehce oslazené vodě s citronovou šťávou, vyjmeme a na krátkou chvilku vložíme do pánve, kde se griloval losos (nebo na rošt na oheň), a opečeme, spolu s chřestem vložíme do pánve nebo na rošt grilu trsy cherry rajčátek a také je opečeme
  4. Kousky lososa namáčíme do Hellmann´s Tatarské omáčky Delikátní, která nám lososa skvěle dochutí a podáváme s chřestem a cherry rajčátky.
Doporučení:

Při venkovní grilovačce si chřest uvaříme dopředu doma, pak ho již jen venku na grilu opečeme a tím ohřejeme.

Poznámka:

Zdroj: www.hellmanns.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy