REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný losos s kaparovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované filety z lososa servírované přelité studenou kaparovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gfilet z lososa
4 lžíceoleje
sůl
Na kaparovou omáčku:
125 mlolivového oleje
2 lžícekaparů
2 lžícedijonské hořčice
1 lžíceestragonu
1 lžícecukru
1 kslimetky

Postup:

1. Rybí filet omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 porce
2. Jednotlivé maso potřeme olejem, osolíme a dáme na gril kůží dolů
3. Grilujeme, na přikrytém grilu, bez otáčení, zhruba 12-15 minut.

Příprava kaparové omáčky:
1. V misce vyšleháme olivový olej s hořčicí a šťávou z limetky
2. Přidáme cukr, pokrájené kapary a nahrubo nasekaný estragon
3. Hotovou omáčku dáme do lednice vychladit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy