Grilované filety z lososa servírované přelité studenou kaparovou omáčkou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | filet z lososa |
4 lžíce | oleje |
sůl | |
Na kaparovou omáčku: | |
125 ml | olivového oleje |
2 lžíce | kaparů |
2 lžíce | dijonské hořčice |
1 lžíce | estragonu |
1 lžíce | cukru |
1 ks | limetky |
Postup:
1. Rybí filet omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 porce
2. Jednotlivé maso potřeme olejem, osolíme a dáme na gril kůží dolů
3. Grilujeme, na přikrytém grilu, bez otáčení, zhruba 12-15 minut.
Příprava kaparové omáčky:
1. V misce vyšleháme olivový olej s hořčicí a šťávou z limetky
2. Přidáme cukr, pokrájené kapary a nahrubo nasekaný estragon
3. Hotovou omáčku dáme do lednice vychladit.