REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný losos s limetkovým máslem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilovaný losos, posypaný limetkovou kůrou, servírovaný s plátkem limetkového másla.


Ingredience:
Pro 6 osob:
6 ksfiletů z lososa s kůží
2 lžícenasekané limetkové kůry
olivový olej
mletý pepř
sůl
Na limetkové máslo:
125 gzměklého másla
125 mlčerstvé limetkové šťávy
1 lžičkasoli
1/2 lžičkymletého pepře
1 ksvelkého stroužku česneku

Postup:

1. Nejdříve si uděláme limetkové máslo; oloupaný stroužek česneku utřeme s limetkovou šťávou, solí, mletým pepřem co nejvíce dohladka, pak směs postupně vešleháme ke změklému máslu, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu ztuhnout
2. Omyté filety osušíme, důkladně ze všech stran osolíme, opepříme a lehce potřeme olivovým olejem
3. Pak je z každé strany 4 minuty grilujeme, posypeme na jemno nasekanou limetkovou kůrou, podáváme s plátkem limetkového másla a vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy