rybí maso sladkovodní i mořské
Jezte rybu, nemá chybu! :) Další recepty na rybí maso najdete také zde: www.rybarskyrozcestnik.cz/recepty
Aljašská treska s kukuřicí
Dozlatova opečená treska s podušenou kukuřicí a jarní cibulkou, doplněná lehkou majonézou.
Aljašská treska v těstíčku
Rybí filé smažené v těstíčku podávané s brambory a zakysanou smetanou s česnekem.
Amur na grilu
Podkovy z amura marinované v pikantní marinádě, ugrilované na rožni.
Amur na smetaně s houbami
Porce amura opečené na oleji, upečené spolu s nasekanou cibulí a houbami, přelité smetanou.
Baskická treska s omáčkou Pil Pil
Treska s omáčkou Pil Pil (španělsky bacalao al pil pil) je jedním z nejslavnějších pokrmů Baskicka a je ideální pro milovníky ryb. K jeho přípravě potřebujete pouze čtyři ingredience: tresku, česnek, sušené chilli a olej. Uvidíte, že velmi zajímavou, ale jednoduchou technikou se vám podaří získat vynikající omáčku, podobnou majonéze.
Bílá ryba připravená v alobalovém sáčku
V sáčku vyrobeného z alobalu připravené kostky z rybích filet ochucené solí, pepřem a případně okurkovým nálevem, uvařené na venkovním ohni.
Bílé ryby grilované
Okořeněné a citronovou šťávou pokapané porce bílých ryb (plotice, perlín, podoustev …), posypané bylinkami a přelité olivovým olejem, marinované, grilované na venkovním grilu.
Bleskový losos se sladkokyselou čočkou beluga
Na pánvi opečené filety z lososa, servírované s čočkou uvařenou spolu se zeleninou, dochucenou šťávou z citronu, chilli vločkami, pepřeme, polovinou posekaného kopru, cukru, rajčatového pyré a hořčice.
Bolen se zeleninou
V páře uvařené porce bolena, servírované obložené orestovanou zeleninou.
Bramboráky z kapřího masa
Chutné rybí bramboráky usmažené na pánvi dozlatova.
Candát á la Chambord
Vykuchaný, v celku předvařený candát, upečený potřený směsí s podušených hub a dalších ingrediencí, posypaný osmaženou strouhankou.
Candát na hříbkách
Na másle opečené porce candáta, podušené na houbách.
Candát na kmíně
Opečené porce candáta nebo jiné okounovité ryby, přelité šťávou z výpeku.
Candát na másle s pažitkovou omáčkou
Candát v jedné z nejjednodušších a nejchutnějších úprav – pečený na másle, přelitý omáčkou z bílého vína, smetany a čerstvé pažitky.
Candát na paprice
Na cibuli a slanině podlité vodou zahuštěnou paprikovou moukou chvíli povařená opečená filátka z candáta, servírovaná s omáčkou zjemněnou smetanou.
Candát na roštu
Ve víně s citronovou šťávou odleželé porce candáta, prošpikované půlkolečky citronu, na grilu opečené.
Candát na zelenině
Zdravotní pokrm z candáta obloženého zeleninou.
Candát pečený na rýži se smetanou
Půlka candáta pečená na cibulovém základě spolu s rýži, přelitá smetanou.
Candát po selsku
Vývarem z vyškvařené slaniny, cibulky a páteře z ryby přelité porce candáta, podušené doměkka spolu s nakrájenou paprikou a rajčaty.
Candát po selsku II.
Porce candáta podušené společně s cibulí, paprikou a slaninou doměkka.
reklama