REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

restované, opečené na tuku

Aljašská treska s kukuřicí

Dozlatova opečená treska s podušenou kukuřicí a jarní cibulkou, doplněná lehkou majonézou.

Bleskový losos se sladkokyselou čočkou beluga

Na pánvi opečené filety z lososa, servírované s čočkou uvařenou spolu se zeleninou, dochucenou šťávou z citronu, chilli vločkami, pepřeme, polovinou posekaného kopru, cukru, rajčatového pyré a hořčice.

Candát na kmíně

Opečené porce candáta nebo jiné okounovité ryby, přelité šťávou z výpeku.

Candát na másle s pažitkovou omáčkou

Candát v jedné z nejjednodušších a nejchutnějších úprav – pečený na másle, přelitý omáčkou z bílého vína, smetany a čerstvé pažitky.

Candát na paprice

Na cibuli a slanině podlité vodou zahuštěnou paprikovou moukou chvíli povařená opečená filátka z candáta, servírovaná s omáčkou zjemněnou smetanou.

Cejn po řecku

Na rozpáleném oleji opečené půlky cejnů, povařené na cibulovém základě s kapkou červeného vína.

Cejn s kari kořením

Osolené porce cejna posypané kari kořením, opečené na oleji, servírované s kolečky orestované cibule.

Filátka ze pstruha na másle

Vykostěné filety ze pstruha zprudka opečené na másle a tymiánu dozlatova.

Filátka ze pstruha s dýňovým pyré

Opečené filety pstruha servírované s pyrém z podušené dužiny dýně, fenyklu, cibule a vývaru.

Filé na kmíně

Rychlý, jednoduchý recept na kostky rybího filé ochucené grilovacím kořením, kmínem a solí, zprudka opečené na oleji, servírované s různě upravenými brambory a nějakým studeným dipem či tatarskou omáčkou.

Filé na olivách

Osolené porce filé opečené na rozpáleném oleji, podušené spolu s cibulí, olivami, kečupem, protlakem, cukrem a vínem.

Filet z tresky tmavé, baby špenát

Okořeněné, citronovou šťávou zakápnuté filety z tresky černé, zprudka opečené na másle a oleji, servírované se špenátem připraveným ve výpeku po tresce.

Filet ze štiky na rozmarýnu

Filety ze štiky potřené pastou z rozmarýnu, olivového oleje, citronové šťávy, papriky a soli, opečené na troše oleje a másle dozlatova.

Filety z mořského ďasa s parmskou šunkou

Rybí filety s koprovo-limetkovou omáčkou a parmskou šunkou. Restované a pak zapečené v troubě, podávané na těstovinách.

Grilovaný sleď s vařeným bramborem

Grilovaní sledi jsou také chutní, jako ostatní grilované ryby. Nejlépe je servírujeme s vařeným bramborem poamštěným máslem a na roštu ugrilovanou cibulkou.

Hlavatka na másle s mandlemi

Porce hlavatky obalené v mouce a opečené na másle dozlatova, servírované posypané opraženými mandlemi, zdobené plátky citrónu.

Jelci plnění cibulí

Na oleji opečení jelci jeseni, plnění prorostlou slaninou a cibulkou s natí.

Kapr na česneku II.

Na másle s cibulí opečené porce kapra potřené česnekem utřeným se solí a posypané pepřem.

Kapr na divoko

Porce kapra orestované na tuku, zalité omáčkou z výpeku.

Kapr na houbách II.

Naporcované podkovy z kapra, obalené v mouce smíchané s paprikou, opečené na oleji, servírované s podušenými rajčaty, olivami a dalšími ingrediencemi.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy