restované, opečené na tuku
Aljašská treska s kukuřicí
Dozlatova opečená treska s podušenou kukuřicí a jarní cibulkou, doplněná lehkou majonézou.
Bleskový losos se sladkokyselou čočkou beluga
Na pánvi opečené filety z lososa, servírované s čočkou uvařenou spolu se zeleninou, dochucenou šťávou z citronu, chilli vločkami, pepřeme, polovinou posekaného kopru, cukru, rajčatového pyré a hořčice.
Candát na kmíně
Opečené porce candáta nebo jiné okounovité ryby, přelité šťávou z výpeku.
Candát na másle s pažitkovou omáčkou
Candát v jedné z nejjednodušších a nejchutnějších úprav – pečený na másle, přelitý omáčkou z bílého vína, smetany a čerstvé pažitky.
Candát na paprice
Na cibuli a slanině podlité vodou zahuštěnou paprikovou moukou chvíli povařená opečená filátka z candáta, servírovaná s omáčkou zjemněnou smetanou.
Cejn po řecku
Na rozpáleném oleji opečené půlky cejnů, povařené na cibulovém základě s kapkou červeného vína.
Cejn s kari kořením
Osolené porce cejna posypané kari kořením, opečené na oleji, servírované s kolečky orestované cibule.
Filátka ze pstruha na másle
Vykostěné filety ze pstruha zprudka opečené na másle a tymiánu dozlatova.
Filátka ze pstruha s dýňovým pyré
Opečené filety pstruha servírované s pyrém z podušené dužiny dýně, fenyklu, cibule a vývaru.
Filé na kmíně
Rychlý, jednoduchý recept na kostky rybího filé ochucené grilovacím kořením, kmínem a solí, zprudka opečené na oleji, servírované s různě upravenými brambory a nějakým studeným dipem či tatarskou omáčkou.
Filé na olivách
Osolené porce filé opečené na rozpáleném oleji, podušené spolu s cibulí, olivami, kečupem, protlakem, cukrem a vínem.
Filet z tresky tmavé, baby špenát
Okořeněné, citronovou šťávou zakápnuté filety z tresky černé, zprudka opečené na másle a oleji, servírované se špenátem připraveným ve výpeku po tresce.
Filet ze štiky na rozmarýnu
Filety ze štiky potřené pastou z rozmarýnu, olivového oleje, citronové šťávy, papriky a soli, opečené na troše oleje a másle dozlatova.
Filety z mořského ďasa s parmskou šunkou
Rybí filety s koprovo-limetkovou omáčkou a parmskou šunkou. Restované a pak zapečené v troubě, podávané na těstovinách.
Grilovaný sleď s vařeným bramborem
Grilovaní sledi jsou také chutní, jako ostatní grilované ryby. Nejlépe je servírujeme s vařeným bramborem poamštěným máslem a na roštu ugrilovanou cibulkou.
Hlavatka na másle s mandlemi
Porce hlavatky obalené v mouce a opečené na másle dozlatova, servírované posypané opraženými mandlemi, zdobené plátky citrónu.
Jelci plnění cibulí
Na oleji opečení jelci jeseni, plnění prorostlou slaninou a cibulkou s natí.
Kapr na česneku II.
Na másle s cibulí opečené porce kapra potřené česnekem utřeným se solí a posypané pepřem.
Kapr na divoko
Porce kapra orestované na tuku, zalité omáčkou z výpeku.
Kapr na houbách II.
Naporcované podkovy z kapra, obalené v mouce smíchané s paprikou, opečené na oleji, servírované s podušenými rajčaty, olivami a dalšími ingrediencemi.
reklama