Dozlatova opečená treska s podušenou kukuřicí a jarní cibulkou, doplněná lehkou majonézou.
Ingredience:
600 g | filetů z aljašské tresky |
500 g | mražené kukuřice |
4 lžíce | lehké majonézy |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | hladké mouky |
2 lžíce | másla |
1 svazek | jarní cibulky |
1 ks | citronu |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Filety omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a na rozehřátém oleji filety opečeme dozlatova po každé straně asi 6 minut
2. Na rozehřátém másle krátce orestujeme rozpraženou kukuřici, přidáme nadrobno nasekané cibulky, osolíme a podusíme doměkka
3. Kukuřici s cibulkou rozdělíme na talíře, přidáme opečené filety, doplníme lehkou majonézou a podáváme s vařenými bramborami.