Další skvělý letní recept, tento je na studenou polévku připravenou nejprve orestováním kostiček cukety spolu s mátou, plátky cibule a česneku a pak povařením těchto surovin v kuřecím vývaru. Polévka se pak servíruje dobře vychlazená ozdobená smetanou a mátou.
Ingredience:
600 g | bio cuket |
400 ml | bio kuřecího vývaru |
150 ml | bio smetany |
1 hrst | lístků bio máty |
1 ks | stroužek bio česneku |
1 ks | bio cibule |
bio pepř | |
sůl |
Postup:
- Cukety omyjte, zbavte konců a nakrájejte na kostičky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
- Ve větším hrnci nechte rozehřát olivový olej, přidejte cibuli a smažte dozlatova. Poté přidejte cukety, česnek, mátu a za občasného míchání restujte 5 minut.
- Přilijte vývar, dle chuti osolte a opepřete a vařte asi 15 minut.
- Hotovou směs rozmixujte tyčovým mixérem do krémové konzistence. Polévku nechte vychladnout, přidejte smetanu, dozdobte mátou a podávejte.
Pro opravdu skvělé jídlo nestačí jen super recept, ale především perfektní suroviny. Zeleninu v bio kvalitě, ale také bio ovoce a bio maso, med nebo třeba calvados najdete na Ekofarmě Lejčkov. Malá rodinná ekofarma nabízí prodej ze dvora i e-shop. A pokud nevíte, co podniknout s dětmi o letních prázdninách, zajeďte třeba právě sem. Více informací najdete zde.
Poznámka:Recept k článku: Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!