Studené polévky jsou oblíbené v zemích s tropickými teplotami, které se v posledních letech vyskytují i u nás. Proto je na čase obohatit váš polévkový repertoár zajímavým receptem, který nejen příjemně osvěží, ale také zasytí.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | salátové okurky |
750 ml | zeleninového nebo kuřecího vývaru |
150 g | čerstvého kozího sýra |
150 g | sýra s modrou plísní |
1 ks | citron |
čerstvá bazalka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Okurky oloupejte, podélně rozřízněte a lžičkou vydlabejte semínka. Přebytečnou šťávu z okurek přes cedník vymačkejte do nádoby.
- Okurku nakrájejte na kostičky a přidejte k vymačkané šťávě.
- Přilijte studený vývar zbavený tuku, vše důkladně promixujte tyčovým mixérem a poté propasírujte přes sítko.
- Základ polévky ochuťte pepřem a šťávou z citronu dle chuti. Zatím nesolte!
- Do základu přidejte nastrouhaný sýr s modrou plísní, čerstvý kozí sýr, lístky bazalky a znovu promixujte.
- V tuto chvíli polévku osolte a dejte ji vychladit alespoň na dvě hodiny.
Polévku jsme dochutili sýrem s modrou plísní od Madety, který má značku kvality Klasa.
Poznámka:Recept k článku: Zpracujte čerstvé ovoce a zeleninu: V jednoduchosti je krása a spousta chuti!