REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní, speciální polévky

Podkategorie: ovocné, s ovocem 32, s alkoholem 4, ostatní 38

Ananasová polévka

Polévka z kompotovaného ananasu, bílého vína, moučkové cukru, šťávy z citrónu a vody, servírovaná důkladně vychlazená ozdobená piškoty.

Ananasovo-okurková polévka

Inspirujte se receptem na svěží letní polévku a dopřejte si zdravé ochlazení. Na tento lehký recept potřebujete kromě surovin jen kvalitní mixér, nůž a chvíli času.

Bramborová polévka se sýrem

Polévka připravená z nastrouhaných brambor a goudy, zakysané smetany, vody, másla, petrželky a soli.

Brynzová polévka s nudlemi a slaninou

Polévka připravená z brynzy, slaniny, nudlí, vody, mleté papriky a soli.

Čínská hovězí polévka

Pikantní polévka inspirovaná asijskou kuchyní. Ze zadního hovězího masa, žampionů, s kouskem zázvoru a chilli papričkou. Podávaná s nudlemi.

Demiglace nebo demi-glace, demiglaze

I když demi glace je vývar, není to přesný termín, protože svoji hustotou připomíná spíše omáčku. Používá se všude tam, kde je potřeba zesílit masovou chuť. Hodí se do všech druhů teplých omáček, do zvěřinových ragú … využijeme ho také všude tam, kde v receptech najdeme použití bujónu nebo kostky masoxu.

Gazpacho z vodního melounu

Osvěžující melounová polévka z vodního melounu, papriky, rajčat, salátové okurky a dalších surovin, ochucená jablečným domácím octem nebo několika kapkami balzamika, kořením a bylinkami.

Hráškovo-mátová polévka

Další svěží letní polévka plný vitamínů. Servíruje se dobře vychlazená! Ideální jako součást letního obědového menu.

Jablečná polévka

Polévka z jablek, moučkové cukru, rozinek, vody, bílého vína, citrónové šťávy a kůry, podávaná dobře vychlazená.

Jablková polévka chlazená

Polévka s podušených jablek, rozinek, citronové šťávy, medu, maizeny, skořice a vody, servírovaná studená.

Jahodová polévka

Ovocná polévka pěkně vychlazená, vhodná součást obědového menu především v letních měsících.

Jahodová polévka II.

Mléko s cukrem, žloutky a škrobovou moučkou zahřáté téměř k varu, dochucené rozmixovanými jahodami, servírované vychlazené.

Jahodová polévka s jogurtem

Polévka z jahod, bílého jogurtu, smetany a cukru, podávaná dobře vychlazená.

Jarní polévka s popencem

Vývar z kostí připravený dále s mrkví, petrželí a brambory. S přidanými vařenými krupkami a šálkem lístků popence. Ochucený kmínem, pepřem a solí.

Karotková polévka se sýrovými noky

Polévka z uvařené, rozmixované mrkve, servírovaná s noky ze sýru a dalších ingrediencí.

Krémová polévka malinová

Studená polévka z lesních nebo zahradních malin.

Krémová polévka z jablek

Ovocná polévka je výborný doplněk stravy v letních měsících. Ani v teplé podobě však neurazí.

Kuřecí vývar se zázvorem, koriandrem, rajčaty a kokosovou smetanou

Blesková polévka připravená z kuřecího vývaru, doplněná kokosoovou alternativou smetany. Pikantní díky chilli papričce a čerstvému zázvoru, ovoněná koriandrem.

Ledová třešňová polévka

Osvěžující polévka z třešní a dalších ingrediencí.

Malinová polévka

Studená polévka připravená ze škrobové moučky povařené spolu s cukrem, rozvar ochucený malinami a sirupem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy