Polévka připravená z nastrouhaných brambor a goudy, zakysané smetany, vody, másla, petrželky a soli.
Ingredience:
350 g | brambor |
200 g | goudy |
50 g | másla |
1,5 l | vody |
250 ml | zakysané smetany |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Brambory si očistíme a neoloupané vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka, poté scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemno
2. Goudu si také nastrouháme na jemno
3. Pak si do hrnce nalijeme 1,5 l vody, přivedeme k varu, vsypeme nastrouhaný sýr a brambory a za neustálého míchání rozvaříme
4. Poté přidáme do polévky rozkvedlanou smetanu se solí a máslo, promícháme, prohřejeme, ale už nevaříme
5. Jednotlivé porce polévky servírujeme posypané nasekanou petrželkou.