REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborová polévka se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená z nastrouhaných brambor a goudy, zakysané smetany, vody, másla, petrželky a soli.


Ingredience:
350 gbrambor
200 ggoudy
50 gmásla
1,5 lvody
250 mlzakysané smetany
petrželka
sůl

Postup:

1. Brambory si očistíme a neoloupané vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka, poté scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemno
2. Goudu si také nastrouháme na jemno
3. Pak si do hrnce nalijeme 1,5 l vody, přivedeme k varu, vsypeme nastrouhaný sýr a brambory a za neustálého míchání rozvaříme
4. Poté přidáme do polévky rozkvedlanou smetanu se solí a máslo, promícháme, prohřejeme, ale už nevaříme
5. Jednotlivé porce polévky servírujeme posypané nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy