REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gazpacho z vodního melounu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Osvěžující melounová polévka z vodního melounu, papriky, rajčat, salátové okurky a dalších surovin, ochucená jablečným domácím octem nebo několika kapkami balzamika, kořením a bylinkami.


Ingredience:
Suroviny na 4 porce:
4 šálkyvodního melounu zbaveného semínek
1/4 šálkupokrájeného koriandru nebo listové petrželky
3 kspokrájená rajčata
2 ksmalé pokrájené chilli papričky bez pecek
2 ksjarní cibulky
2 kspokrájené okurky
1 ksmalá oloupaná a pokrájená červená cibule
3-4 lžícejablečného domácího octa nebo balzamika
1-2 lžíceolivového oleje
2 lžičkykvalitní soli
šťáva z jedné limetky
špetka kajenského pepře

Postup:
  1. Do mixéru dejte 3 šálky melounu, cibuli, okurky, 1 chilli papričku a rajčata a mixujte až do dosažení jemné směsi
  2. Přidejte 3 lžíce octa, olivový olej, kajenský pepř a sůl a několikrát rozmixujte
  3. Ochutnejte, pokud je směs příliš sladká, přidejte ještě jednu lžíci octa
  4. V letním období dejte směs do ledničky a asi 1 hodinu chlaďte
  5. Na ozdobu použijte zbytek vodního melounu, chilli papričku, koriandr nebo petrželku, jarní cibulku a přidejte limetkovou šťávu
  6. Okořeňte několika špetkami mořské soli, vychlazenou směs nalijte do misek a ozdobte.
Poznámka:

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy