Osvěžující melounová polévka z vodního melounu, papriky, rajčat, salátové okurky a dalších surovin, ochucená jablečným domácím octem nebo několika kapkami balzamika, kořením a bylinkami.
Ingredience:
Suroviny na 4 porce: | |
4 šálky | vodního melounu zbaveného semínek |
1/4 šálku | pokrájeného koriandru nebo listové petrželky |
3 ks | pokrájená rajčata |
2 ks | malé pokrájené chilli papričky bez pecek |
2 ks | jarní cibulky |
2 ks | pokrájené okurky |
1 ks | malá oloupaná a pokrájená červená cibule |
3-4 lžíce | jablečného domácího octa nebo balzamika |
1-2 lžíce | olivového oleje |
2 lžičky | kvalitní soli |
šťáva z jedné limetky | |
špetka kajenského pepře |
Postup:
- Do mixéru dejte 3 šálky melounu, cibuli, okurky, 1 chilli papričku a rajčata a mixujte až do dosažení jemné směsi
- Přidejte 3 lžíce octa, olivový olej, kajenský pepř a sůl a několikrát rozmixujte
- Ochutnejte, pokud je směs příliš sladká, přidejte ještě jednu lžíci octa
- V letním období dejte směs do ledničky a asi 1 hodinu chlaďte
- Na ozdobu použijte zbytek vodního melounu, chilli papričku, koriandr nebo petrželku, jarní cibulku a přidejte limetkovou šťávu
- Okořeňte několika špetkami mořské soli, vychlazenou směs nalijte do misek a ozdobte.
Zdroj: www.naturhouse-cz.cz