REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ananasovo-okurková polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Inspirujte se receptem na svěží letní polévku a dopřejte si zdravé ochlazení. Na tento lehký recept potřebujete kromě surovin jen kvalitní mixér, nůž a chvíli času.


Ingredience:
1 ksananas oloupaný a nakrájený na kousky
1,5-2 ksokurky, oloupané a nakrájené na kousky
2 ksjarní cibulky (bílá část)
1,5 hrnkuananasového džusu 100 %
1/2 hrnkučerstvého koriandru
4 lžičkymleté papričky jalapeño, případně 1 čerstvá
1/4 lžičkymořské soli

Postup:
  1. Do nádoby s ostřím pro sekání vložte ananas a okurky, nádobu uzavřete a nasaďte na ni mixér, přísady sekejte na stupni 7 po dobu 30 vteřin
  2. Ujistěte se, že je vše důkladně rozsekáno a případně zpracovávejte dalších 15 až 30 vteřin
  3. Směs přelijte do uzavíratelné nádoby a přidejte všechny ostatní ingredience, pečlivě promíchejte
  4. Ochutnejte, a pokud je potřeba, přidejte koření
  5. Dejte na minimálně 30 minut vychladit do lednice a podávejte ozdobené snítkou koriandru.
Doporučení:

Pokud necháte okurky neoloupané, polévka bude krásně zelená a bude obsahovat ještě více vitamínů.

Poznámka:

Recept k článku: Potřebujete se zchladit? Zkuste polévku!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy