REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodová polévka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mléko s cukrem, žloutky a škrobovou moučkou zahřáté téměř k varu, dochucené rozmixovanými jahodami, servírované vychlazené.


Ingredience:
100 gčerstvých jahod
3 lžícecukru
1 lžičkaškrobové moučky
2 ksžloutky
1,25 lmléka

Postup:

1. Mléko s cukrem, žloutky a škrobovou moučkou dobře rozmícháme a za stálého míchání zahřejeme k varu, dále ale nevaříme
2. Rozmixujeme nebo rozmačkáme jahody, vmícháme je do zahuštěného horkého mléka
3. Polévku vychladíme a můžeme ji servírovat.

Doporučení:

Místo cukru můžeme použít med.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy