REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní, speciální polévky

Podkategorie: ovocné, s ovocem 34, s alkoholem 4, ostatní 41

Malinová polévka s vínem

Polévka z rozmixovaných malin, bílého vína, moučkové cukru a citrónové šťávy, servírovaná důkladně vychlazená ozdobená piškoty.

Melounové gazpacho

Letní studená polévka připravená z vodního melounu, limetkové a brusinkové šťávy a dalších ingrediencí, dochucená bylinkami, česnekem a cibulí, servírovaná s několika kostkami ledu, ozdobená snítky bylinek.

Mrkvová polévka s krupičkou

Rychlá ale zdravá polévka z nastrouhané mrkve a dalších ingrediencí.

Okurková polévka

Studená polévka ze salátové okurky, bílého jogurtu, mléka, svazečku kopru a dalších ingrediencí.

Okurkovo-melounové gazpacho podle Pavla Berkyho

Další inspirativní recept z dílny Pavla Berkyho, tentokráte na svěží letní polévku z jeho nové kuchařky. Link na stránky Pavla Berkyho a jeho kuchařku najdete v receptu!

Ořechová polévka

Na strojku na mák rozemletá jádra vlašských ořechů a dušená rýže, rozemleté suroviny nasypané do vroucí vody společně s cukrem a povařené za neustálého míchání do zhoustnutí, polévka servírovaná horká.

Ořechová polévka Virginia

Z rostlinného tuku a mouky připravená jíška, zalitá drůbežím vývarem, povařená s mletými jádry vlašských ořechů, dochucená kondenzovaným mlékem, pepřem a solí.

Ostružinová polévka

Polévka z ostružin, koření a smetany, podávaná teplá.

Osvěžující malinová polévka

Pokud v parných dnech příliš neholdujete polévkám, měli byste změnit názor! Tento osvěžující krém je totiž zároveň i dezert plný vitamínů.

Osvěžující ovocná polévka

Studená polévka z jahod, smetany a dalších ingrediencí.

Ovocná polévka

Studená polévka z ovoce a dalších ingrediencí, zahuštěná pudinkovým práškem.

Ovoconka

Recept z lidové kuchyně. Polévka připravená z nakyslých jablek, čerstvých švestek, švestkových povidel, cukru, skořice a solamylu.

Pastýřská polévka

Polévka z vepřového masa, cibule, rajčat a brambor, servírovaná ozdobená nasekanou petrželkou.

Pikantní studená rajčatová polévka

Letní osvěžení můžeme zajistit i dobře vychlazenou polévkou z rajčat, salátové okurky, chleba, česneku a dalších surovin. Příprava je velmi jednoduchá, servíruje se důkladně vychlazená.

Pivní polévka

Docela netradiční polévka z piva a minerální vody ochucená muškátovým květem nebo oříškem, smetanou a žloutky.

Pivní studená polévka

Polévka připravená z piva, vody, cukru, žloutku, škrobové moučky a citrónové kůry, podávaná dobře vychlazená.

Polévka portugalská studená

Pikantní polévka sladkokyselé chuti servírovaná dobře vychlazená spolu s opečeným toustových chlebem, suchary, nebo například se slanými tyčinkami. Recept z Portugalska.

Polévka s hlívou ústřičnou

Polévka z hlívy ústřičné, pohanky, cibule, česneku a koření, servírovaná s opečenými kousky hlívy.

Polévka s tyrolskými knedlíčky

Polévka se zeleninou podávaná s knedlíčky připravenými z pečiva, mouky, vejce, uzeného masa a petrželky.

Polévka z červené řepy

Lahodná polévka z červené řepy, cibule, fenyklu, anýzu … servírovaná ozdobená zakysanou smetanou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy